February 29, 2024

La Cluj-Napoca, contribuabilii s-au așezat la cozi ca să își plătească taxele și impozitele încă de la prima oră a zilei de opt ianuarie, prima zi din 2024 când s-au putut face astfel de plăți. Oamenii au așteptat la coadă mai multe ore pentru a scăpa de datoriile față de primărie.

Clujenii care plătesc până în 31 martie taxele locale beneficiază de o reducere de 10 la sută. Pentru a se evita cozile, primarul Emil Boc a transmis că municipalitatea are soluții digitale pentru plata taxelor locale.

„Modalități de plată online: pe www.primariaclujnapoca.ro – plata impozitelor și eliberarea certificatului de atestare fiscală, cu autentificare, se poate efectua pe site-ul primăriei. În vederea autentificării este necesară înscrierea în sistemul electronic al Direcției Impozite și Taxe Locale a Primăriei Cluj-Napoca;

– prin ghiseul.ro – o altă metodă de plată online a impozitelor locale este această platformă națională. De asemenea, în același scop se poate face virament bancar în conturile instituției deschise la Trezorerie. Alternativ, aceste plăți pot fi realizate la cele 7 primării de cartier, deci în proximitatea dumneavoastră, în Mănăștur, Mărăști, Grigorescu, Gheorgheni, Zorilor, Iris și Someșeni. În zona centrală aveți la dispoziție sediul Primăriei de pe Bd. Eroilor – Direcția Taxe și Impozite sau sediul central al Primăriei de pe str. Moților nr.7 – Centrul de Informare pentru Cetățeni”, a transmis primarul Emil Boc.

Un clujean a declarat pentru Făclia că a ținut să-și plătească parcarea încă din opt ianuarie pentru a nu uita de ea și apoi să treacă termenul de 31 martie, ceea ce va duce la pierderea abonamentului. „Am venit și am stat la coadă pentru că la parcări nu se poate plăti online”, a spus contribuabilul.

C.P.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *