June 20, 2024

O tânără din Cluj-Napoca nu și-a putut exercita dreptul de vot din cauza că la scanarea cărții de identitate aparatul a avertizat că s-a mai votat odată cu acel act de identitate. Acest lucru s-a întâmplat imediat după deschiderea urnelor, la ora 7 și 2 minute.

Karina Samochiș locuiește pe o stradă din zona Centrală a municipiului Cluj-Napoca, fiind arondată la Secția 4 de votare amenajată la Colegiul Tehnic de Telecomunicații pe strada Moților.

 

Carina s-a trezit la prima oră a dimineții pentru a merge la secția de votare unde s-și exercite opțiunea electorală. A ajuns în fața secției la ora 6,50 și a așteptat până la 7 când s-au deschis urnele. A intrat prima în sala unde au fost amenajate urnele și cabinele de vot, însă când și-a prezentat cartea de identitate pentru a fi scanată de sistemul STS, aparatul a avertizat că documentul a mai fost folosit la votul din 9 iunie a.c. Tânăra a explicat că nu avea cum să mai voteze așa devreme. Membrii Secției de votare au dat din umeri și i-au spus că nu va putea vota în aceste condiții. Șocată de ce i s-a întâmplat, Carina Samochiș a reclamat situația la Biroul Electoral Central, însă și de acolo a aflat că nu au ce soluție să-i dea. Tânăra a părăsit secția de votare, spunând că experiență a ei la vot la alegerile europarlamentare și locale din 9 iunie a fost una totală dezamăgitoare. Ea a spus că va căuta să vadă ce pârghii are la dispoziții pentru a reclama acest abuz al îngrădirii exercitării dreptului la vot.

C. PURIȘ


 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *