June 20, 2024

Primarul Clujului, Emil Boc, a sosit duminică, 9 iunie 2024, la ora 10 fix, la secția de  votare arondată de pe strada Zorilor, însoțit de soția sa și echipa PNL Cluj formată din europarlamentarul Daniel Buda, secretarul general al Guvernului, Mircea Abrudean, președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, și mulți alți politicieni. 

Pentru început, primarul Emil Boc a mulțumit celor care asigură buna desfășurare a activității în secțiile de votare:  „Este o zi importantă și pentru Cluj și pentru România și pentru Europa. Aș începe cu mulțumiri speciale pentru cei care lucrează în secțiile de vot. Fără zecile de mii de oameni care azi sunt în secțiile de vot acest proces electoral n-ar avea loc și ei nu numai că sunt de la cinci-șase dimineața și până seara târziu două-trei noaptea, dar au fost și pe parcursul săptămânii. Așa încât să le spunem un mulțumesc tuturor acelora care au grijă ca în teren procesul electoral să se desfășoare. 

Emil Boc a afirmat că a votat pentru continuarea lucrurilor bune la Cluj: „Am votat astfel încât în continuare lucrurile bune să se adune la Cluj. Am votat pentru un oraș ca afară pentru că dacă dorim o țară ca afară trebuie în primul rând să avem orașe ca afară. Iar Clujul este pe cale să fie un oraș ca afară, un oraș pe care să și-l dorească românii. În continuare clujenii să fie bucuroși că trăiesc într-un oraș cu condiții cât mai apropiate de cele din Uniunea Europeană. Am votat, de asemenea, pentru echipa care a fost capabilă să aducă Clujul la nivelul de dezvoltare de astăzi și care are maturitatea și experiența să știe ce să facă în continuare pentru a-l menține.”

Totodată, Emil Boc a spus că a votat pentru o Românie puternică: „Am votat pentru o Românie puternică în Europa și pentru o Europă puternică, pentru că doar o Europă puternică poate să ne asigure în continuare pace, libertate de mișcare și acces la prosperitate. Astăzi noi avem umbrelă de securitate. Astăzi Uniunea Europeană, NATO și parteneriatul strategic cu Statele Unite ne dau posibilitatea ca noi să avem acces la prosperitate, la libertate, la democrație, să ne bucurăm de viață când la granița țării avem război.”

Pe de altă parte, primarul Clujului a avut un mesaj special pentru tinerii care votează în acest an pentru prima dată, îndemnându-i să apere lucrurile deja câștigate:  „Mai am un ultim mesaj, sunt peste un milion de tineri care astăzi au dreptul să voteze pentru prima dată: Nu stați acasă, dragi tineri! Tineri ca voi în Ucraina au trebuit să schimbe într-un an de zile computerul cu Kalașnikovul. Nu lăsați ca acest lucru, Doamne ferește, să vină în Europa! Avem război la graniță, nu lăsați să vină în Uniunea Europeană. Apărați ceea ce am câștigat: libertatea de mișcare, accesul prosperitate, la democrație, faptul că trăim cele mai bune vremuri din punct de vedere istoric din întreaga noastră istorie a planetei care, repet, nu sunt pentru totdeauna și, vă rog, să faceți tot ce ține de voi! Nu vă spun cu cine să votați că știți voi mai bine, dar apărați ceea ce înseamnă lucrurile câștigate!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *