July 25, 2024

Moș Crăciun a adus pentru trei familii clujene cel mai important dar. Trei bebeluși s-au născut în maternitățile din Cluj-Napoca în ziua în care se celebrează nașterea lui Isus Hristos. În toată țara s-au născut zeci de copii.

 

Potrivit datelor obținute de Făclia, la Secțiile Ginecologie I și Ginecologie II ale Spitalului Clinic Județean de Urgență din Cluj-Napoca au venit pe lume un băiat și două fetițe. Primul copil care s-a născut în ziua de Crăciun a fost Luca Adrian, acesta cântărind 2,7 kg. Luca Adrian s-a născut la Clinica Ginecologie II „Dominic Stanca” iar cele două fetițe la Ginecologie I de pe strada Clinicilor.

În primele zece luni din 2023, în județul Cluj s-au născut 5196 de copii, mai puțin cu 682 față de 2022.

Anul trecut, la nivel naţional, s-au înregistrat aproximativ 170 de mii de naşteri, în scădere accentuată faţă de cele 200 de mii în 2021. În anul care tocmai se încheie, primele date statistice arată o scădere şi mai mare. Numai în primul semestru din 2023 s-au născut puţin peste 73 de mii de copii, ceea ce prefigurează un an cu cel mai mic număr de naşteri de după 1930, când populaţia României (Mari) era aproape la fel de mare ca azi, peste 18 milioane de oameni.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *