February 29, 2024

Clubul din Gruia a anunțat, miercuri, încetarea relațiilor contractuale cu jucătorul ucrainean Yevhen Konoplyanka.

”Mulțumim, Yevhen Konoplyanka!

Clubul CFR 1907 Cluj și jucătorul Yevhen Konoplyanka au ajuns la un acord privind încetarea amiabilă a contractului.

Îi mulțumim pe această cale și îi urăm mult succes în continuare!”, a fost mesajul transmis pe pagina de facebook a echipei CFR Cluj.

Jucătorul a semnat, în iulie 2023, un contract pe doi ani cu gruparea din Gruia, dar nu a apucat să joace decât câteva minute sub comanda lui Andrea Mandorlini.

Konoplyanka a strâns 87 de apariții în naționala Ucrainei, și a trecut pe la Dnipro, FC Sevilla, Schalke sau Șahtior. Ultima oară, fotbalistul a evoluat la Cracovia, în Polonia.

Jucătorul a jucat la trei ediții ale EURO, 2012, 2016 și 2021, ajungând la Sevilla după ce a pierdut cu Dnipro finala Europa League chiar împotriva spaniolilor, 2-3 în 2015. Un an mai târziu, a cucerit la rândul său Europa League, în chiar primul sezon de când a semnat cu andaluzii. El a fost inclus și în echipa sezonului 2014-2015 din Europa League.

În Germania și Spania, Konoplyanka are peste 130 de meciuri jucate, 13 goluri la Schalke, plus nouă reușite la FC Sevilla. În 2019, jucătorul a revenit în Ucraina, la Șahtior, de unde a plecat în Polonia, în 2022, după startul războiului declanșat de Rusia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *