June 15, 2024

CFR Cluj rămâne cu șanse mari pentru calificarea directă în Europa în următorul sezon, după ce a câștigat, cu o foarfecă de senzație a lui Otele, confruntarea cu noua campioană a României, FCSB, chiar pe Arena Națională, unde s-a înregistrat un record de asistență: 54.673 spectatori!

Cu această victorie, echipa din Gruia are 43 de puncte în clasament și se va lupta, de la distanță, cu Universitatea Craiova în ultima etapă pentru ocuparea locului doi în SuperLigă.

Echipele de start:

FCSB: Târnovanu – Crețu, Dawa, Chiricheș, Radunovic – Lixandru, Șut, Olaru (cpt.) – O.Popescu, Băluță, Coman
Rezerve: Vlad, Panțîru, Haruț, Miculescu, Pandele, Phelipe, Antwi, Toma, Ov. Popescu, Alhassan, Radaslavescu, Popa

CFR CLUJ: Sava – Mogoș, Boben, Kresic, Camora (cpt.) – Muhar, Keita, Tachtsidis – Deac, Bîrligea, Otele
Rezerve: Hindrich, Bălgrădean – Manea, Abeid, Ilie, Ajeti, Aussi, Filip, Fică, Avonou, Serebe, Michael

Peste 54.673 de spectatori veniți pe Arena Națională veniți să sărbătorească câștigarea primului titlu al FCSB după nouă ani, record absolut pentru cel mai mare stadion al țării. Sebastian Colțescu arbitrează acest meci.

Chiricheș vede galben, după o intrare dură asupra lui Mogoș, în min.5. Prima ocazie a meciului aparține gazdelor, în min.8, când Coman a executat o lovitură liberă, iar balonul a trecut puțin peste transversala porții lui Sava. Uriașă ocazie de gol irosită de Bîrligea, în min.9, scăpat singur spre poarta lui Târnovanu, dar Cchiricheș a salvat de pe linia porții, de lângă bară! Șut trimis de Olaru de la 20 de metri, mingea este ușor deviată, iar balonul trece la câțiva centimetri de bară. Sava scoate șutul puternic expediat de Șut de la mare distanță, în min.25. Bîrligea șutează din poziție bună pe colțul lung, în min.29, dar mingea trece alături. Radunovic salvează extraordinar la reluarea lui Deac din mijlocul careului, în min.31! A doua foarte mare ocazie de gol a CFR-ului, după cea a lui Bîrligea! Cartonaș galben și pentru Muhar, în min.35. O nouă încercare din lovitură liberă a lui Coman, în min.40, dar mingea cade pe plasa porții feroviare. Două minute suplimentare pentru prima repriză. Sava prinde mingea trimisă de Lixandru de la 30 de metri, în min.45+2. Pauză pe Arena Națională.

A intrat Miculescu, la pauză, la FCSB. Dan Petrescu n-a făcut nicio modificare la reluarea meciului. Ocazie uriașă de gol pentru FCSB, în min.60, dar Sava a intervenit extraordinar la reluarea din apropiere a lui Coman! Centrare în forță în fața porții trimisă de Camora, în min.65, dar niciun jucător al CFR-ului nu ajunge la intercepție. Sava scoate din nou un șut al lui Coman, în min.70. Chiricheș blochează șutul trimis de Bîrligea, în min.74. Iese Coman, în min.76. GOOOOOOOOL CFR! OTELE înscrie senzațional cu o foarfecă pe spate din mijlocul careului, în min.77! Târnovanu a fost un simplu spectator! 0-1! Schimbare la CFR, în min.80: iese Bîrligea, intră Michael. Intră și Manea, la CFR, în min.85, în locul autorului golului Otele. Dublă schimbare făcută de Dan Petrescu, în min.89: au intrat Abeid și Fica, înlocuindu-i pe Deac și Tachtsidis. Patru minute suplimentare!

În ultima etapă a acestui sezon, sâmbătă 18 mai, CFR va juca, în Gruia, cu Farul Constanța.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *