February 22, 2024

CFR Cluj a pierdut, sâmbătă seara, primul meci pe teren propriu din acest sezon și primul de când pe banca tehnică a venit Adrian Mutu. Echipa din Gruia a fost învinsă de Rapid București prin reușita norocoasă a lui Damian Djokovic din minutul 9, după o minge deviată în propria poartă de fundașul Mogoș.

Rapid a mai avut o ocazie bună de gol prin Albu, min.29, în timp ce clujenii şi-au creat puţine situaţii notabile la poarta adversă, cele mai clare fiind ratate de Vasile Mogoş (min.19) şi Karlo Muhar min.(90+1).

În urma acestui rezultat, CFR Cluj a pierdut locul doi în clasamentul SuperLigii în favoarea echipei din Giulești, care devine, astfel, principala urmăritoare a liderului FCSB.

Echipele de start:

CFR Cluj: Sava – Mogoș, M. Ilie, Boben, Cr. Manea – Muhar, Keita, Tachtsidis – C. Deac, Bîrligea, Otele

Rapid: Aioani – Onea, Săpunaru, Iacob, Borza – Al. Albu, Djokovic – Krasniqi, Burmaz, Papeau – Rrahmani

Stadionul din Gruia este aproape plin pentru această partidă: 13.100 de spectatori! La Rapid sunt titulari foștii feroviari din Gruia Djokovic și Krasniqi, în cimp ce Petrila și Braun sunt pe banca de rezerve. Rahmani are prima ocazie a meciului, în min.3, după ce a reluat pe spate pe lângă poarta lui Sava. Otele șutează și el pe lângă buturile rapidiste, în min.6. Jocul este întrerupt pentru un spectacol pirotehnic în galeria CFR-ului. S-a reluat partida după două minute. GOL Rapid! DJOKOVIC trimite cu noroc în poartă, în min.9, după ce mingea reluată din mijlocul careului a fost deviată decisiv de Mogoș! 0-1! Pierdere grea pentru rapidiști, Săpunaru iese de pe teren accidentat, în min.17, după un duel aerian cu Bîrligea. Aioani intervine excelent la reluarea din apropeire a lui Mogoș, în min.20. Ocazie mare de gol a feroviarilor din Gruia! Sava reține fără emoții mingea trimisă cu capul de Burmaz, în min.23. Papeau reia din colțul careului, în min.45, Sava reține din nou. Keita șutează din marginea careului, în min.26, dar portarul Rapidului prinde fără probleme. Krasniqi reia peste poartă de la 16 metri, în min.30. Prima parte a meciului prelungită cu 7 minute! Burmaz reia cu capul, în min.45+2, dar balonul se oprește în brațele lui Sava. Ocazie mare de gol irosită de Muhar, în min.45+5!

Adrian Mutu a făcut prima modificare în echipa sa imediat după pauză: a ieșit Bîrligea, înlocuit de Peter Michael. Centrare în forță trimisă de Otele de pe partea stângă, dar Aioani se întinde și reține din fața lui Michael. Șut în plasa laterală a lui Mogoș, în min. 51! Sava respinge excelent în corner mingea șutată puternic de Krasniqi, în min.57. Portarul CFR-ului mai are o intervenție excelentă în min.59, când a respins din fața lui Rrahmani! Tachtsidis a ieșit de pe teren, în min.60, și a intrat Kaddouri. Albu reia cu capul puțin pe lângă bara dreaptă a porții lui Sava, în min.75. O nouă schimbare la CFR, în min.81: a intrat Serebe în locul lui Otele. Ocazie bună de gol pentru CFR, în min.90+1, dar Aioani a respins în corner de la rădăcina bării! Boben reia cu capul pe lângă poartă din lovitura de colț. Final de meci!

Etapa următoare,sâmbătă 17 februarie, CFR Cluj va juca în deplasare, la Craiova, cu echipa lui Adrian Mititelu.

Clasament:

1 FCSB 51
2 Rapid 45
3 CFR Cluj 42
4 Univ. Craiova 38
5 Farul 37
6 Sepsi 33
7 Hermannstadt 33
8 U Cluj 33
9 Oţelul G31
10 Petrolul 31
11 FC U Craiova 30
12 UTA 30
13 Voluntari 27
14 Poli Iaşi 27
15 Botoşani 18
16 Dinamo 16

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *