July 25, 2024

Duelul dintre Gheorghe Hagi și Adrian Mutu, desfășurat sâmbătă seara la Ovidiu, s-a încheiat nedecis, scor 1-1, după două goluri spectaculoase reușite în repriza a doua a meciului. Campioana en-titre a României, care nu este încă sigură de prezența în play-off-ul SuperLigii, a dominat prima repriză, în timp ce feroviarii au controlat repriza secundă.

Echipele de start:

Farul: Buzbuchi (cpt.) – Dussaut, Boli, Popescu, Kiki – Deaconu, Nedelcu, Vînă – Grigoryan, Munteanu, Rivaldinho
Rezerve: Șt. Mușat – Sîrbu, Dănuleasă, Grosu, Gustavo Marins, Queiros, Grameni, Budescu, Banu, I. Cojocaru, Andronache, Benchaib

CFR Cluj: Sava – Manea (cpt.), Boben, Ajeti, Abeid – Muhar, Keita, Tachtsidis – Fică, Bîrligea, Otele
Rezerve: Hindrich, Bălgrădean – Camora, Mogoș, M. Ilie, Aussi, Fofana, R. Filip, Avounou, Serebe, Michael

La acest meci, Adrian Mutu nu se poate baza pe Deac, suspendat, Kresic și Kaddouri, accidentați, în timp ce căpitanul Camora a fost lăsat pe banca de rezerve. Prima ocazie mai periculoasă vine în min.12, la reluarea lui Bîrligea în urma unui corner, dar portarul Farului reține în doi timpi. Sava respinge excelent din fața lui Louis Munteanu, în min.23, la o fază confuză în careul mic al feroviarilor. Sava respinge greșit în față o centrare de partea dreaptă, în min.30, Munteanu reia spre poartă, dar Ajeti respinge de pe linia porții șutul totuși slab al atacantului Farului. Bună ocazie de gol a echipei lui Hagi. Sava intervine salvator la șutul din afara careului a lui Munteanu, în min.32. Presiune a Farului la poarta CFR-ului. Ajeti reia imprecis pe lângă poartă din poziție excelentă, în min.35. Buzbuchi respinge excelent de sub transversală, min.36, la șutul plasat trimis de Tachtsidis de la 20 de metri. Final de repriză la Ovidiu, după un joc intens și bun al celor două formații.

Ocazie mare de gol pentru CFR la 20 de secunde după fluierul de start al reprizei secunde, dar șutul puternic al lui Manea a fost respins excelent de Buzbuchi. Tachtsidis șutează pe lângă vinclu, în min.57. Centrare foarte bună a lui Abeid, în min.63, dar Bîrligea nu poate împinge mingea în plasă! GOL Farul! DEACONU înscrie cu un șut dintr-o bucată, după o deviere a lui Munteanu, în min.66! 1-0! Dublă schimbare făcută de Adrian Mutu, în min.69: au ieșit Tachtsidis și Bîrligea, înlocuiți de Avounou și Michael. Încă două modificări în echipa feroviarilor, în min.76: Manea este înlocuit de Mogoș, și Fică de Filip. GOOOOOOOL CFR! AJETI trimite un voleu excepțional din mijlocul careului, în min.82, mingea izbește bara apoi intră în poarta Farului! 1-1! Final de meci!

Etapa următoare, ultima înaintea play-off-ului, CFR Cluj va juca pe stadionul din Gruia împotriva celor de la Hermannstadt. Partida se va juca sâmbătă, 9 martie, de la ora 17.00.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *