April 25, 2024

Organizația Cluj a Partidului Forța Dreptei îl va susține pe deputatul Sabin Sărmaș în cursa pentru Primăria Cluj-Napoca iar senatorul Adrian Oros va candida la funcția de președinte al Consiliului Județean Cluj.

Forța Dreptei Cluj a anunțat că pentru primăria municipiului Turda îl va susține pe candidatul USR Ciprian Rigman și listă comună de consilieri iar la primăria municipiului Gherla pe candidatul USR Szasz Carol și listă comună de consilieri.
„Candidatul Forța Dreptei pentru municipiul Câmpia Turzii este Eugen Zamblău iar pentru primăria municipiului Cluj Napoca, vom susține candidatul independent Sabin Sarmaș”, a anunțat organizația clujeană a Forței Dreptei.

„De asemenea s-a decis accelerarea selecției candidaților Forța Dreptei Cluj pentru alegerile locale, precum și intensificarea negocierilor cu partenerii de alianță (USR și PMP).
Vom milita pentru pentru identificarea și susținerea candidaților cu cele mai bune șanse și alcătuirea de liste comune în toate UAT-urile, care să maximizeze rezultatele Alianței Dreapta Unită.

Administrația clujeană, veche de 20 de ani, chiar dacă a funcționat mai bine ca în sudul țării, acum este total depășită. Ruginită. Mucegăită. Cu un Emil Boc care se contrazice de la o declarație la alta, atunci când se referă la prioritățile Clujului, un Emil Boc plictisit, obosit, hăituit care parcă vrea să fugă. Fie Președinte, fie Comisar. Orice. Un Emil Boc care pare mai mult obligat să candideze. Administrația clujeană și-a atins limitele. Clujul nu trebuie să rămână în urmă. Clujul merită și trebuie să meargă mai departe”, a precizat Adrian Oros, președinte Forța Dreptei.

Sabin Sărmaș a ținut să le mulțumească partidelor care au anunțat că sprijină candidatura sa, dar a ținut să declare că va candida independent la Primăria Cluj-Napoca.

Sabin Sărmaș consideră că, pentru a avea succes un contracandidat cu șanse împotriva lui Emil Boc, ar trebui să fie susținut de toate partidele din opoziție, pentru a nu se risipi voturile.

„Forța Dreptei e una dintre formațiunile care compun Alianța Dreapta Unită. Au anunțat sprijinul, fără să avem discuții în prealabil. Nu vrea să spun mai multe despre alte negocieri cu alte partide. Eu voi fi pe buletinul de vot candidat independent. Trebuie să câștig de partea mea fiecare clujean. Ce va decide Alianța Dreapta Unită, este de văzut. Eu nu pot decât să invit toate partidele care își doresc o evoluție bună pentru Cluj să vină să mă sprijine. Știu că am mulți simpatizanți în zona USR. Am făcut o companie de promovare, sunt ITist de profesie, e cumva normal… Eu n-aș vrea să ne transformăm într-o turmă de iepuri pentru Emil Boc sau să irosim voturile. Pentru schimbare avem nevoie de o unitate. Dacă toată opoziția se va uni, schimbarea se va întâmpla (…) Miza este să fac acest oraș așa cum îl vor clujenii”, a spus Sabin Sărmaș.

Chiar dacă Forța Dreptei a anunțat că îl sprijină pe Sărmaș, nu înseamnă că în final lucrurile vor rămânea așa pentru că această formațiune formează alături de PMP și USR Alianța Dreapta Unită și care e posibil să aibă candidat comun. USR se află de mai mult timp într-un proces de desemnare a candidatului pentru Primăria Cluj-Napoca și e greu de crezut că vor susține un alt candidat. Surse din interiorul Alianței au declarat că e posibil să se negocieze susținerea candidatului care e cel mai bine plasat în sondaje.

C.P.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *