June 20, 2024

CFR Cluj se menține cu șanse în lupta pentru ocuparea unui loc de cupe europene la finalul acestui sezon, după victoria, scor 1-0, în fața Universității Craiova, în Bănie. Echipa din Gruia a meritat cu vârf și îndesat cele trei puncte, după un joc solid, în care a și a avut de partea sa marile ocazii de gol ale meciului. Golul victoriei a fost înscris de Bîrligea în minutul 71, la doar trei minute după ce a intrat în joc!

Luptă extrem de strânsă pentru locurile de Europa purtată între Farul, Craiova și CFR Cluj, despărțite în clasament de un singur punct!

Echipele de start:

CSU Craiova: Popescu – Vlădoiu, Zajkov, Badelj, Bancu – Crețu, Mekvabishvili – Baiaram, Houri, Ivan – Markovic
Rezerve: Lazar, Căpățână, Soiri, Raul Silva, Ndong, Mateiu, Danciu, Bana, Cîmpanu, Blesa

CFR Cluj: Sava – Camora, Kresic, Boben, Mogoș – Muhar, Keita, Tachtsidis – Deac, Michael, Otele
Rezerve: Hindrich, Bălgrădean, Manea, Ajeti, Radu, Aussi, Filip, Fica, El Kaddouri, Avounou, Serebe, Bîrligea

Circa 7.000 de spectatori în tribunele stadionului din Craiova pentru acest meci. La CFR Cluj a revenit printre toitulari grecul Tachtsidis, în timp ce fundașul Manea este doar rezervă.

Început echilibrat de meci. Mogoș şutează bine pe poartă, dar Popescu reține cu siguranță, în min.12. Michael șutează departe de poartă, în min.15. Markovic trimite cu capul spre poartă, în min.25, dar Sava e la post. Michael are o bună ocazie de a înscrie, în min.29, dar șutul acestuia din voleu nu prinde cadrul porții. Cea mai mare ocazie ratată de CFR vine în min.30, la șutul puternic trimis de Mogoș din interiorul careului, dar Popescu a intervenit excelent și a respoins mingea în afara cadrului porții. Otele nu-și face bine pașii după ce s-a trezit singur cu portarul gazdelor, în min.33, și faza se stinge. Sava scoate excelent reluarea lui Markovic din afara careului, în min.35.Sava salvează CFR-ul în min.40, la șutul puternic al lui Markovic din marginea careului! Pauză în Bănie, Istvan Kovacs trimkte jucătorii la cabine, după o primă repriză în care clujenii au fost mai prezenți în atac, dar în care cuvântul de ordine a fost prudența, din partea ambelor echipe.

Nicio modificare la pauză în cele două formații. Deac, excelent deschis de Tachtsidis, are cea mai mare ocazie de gol, în min.51, dar șutul său din poziție ideală trimite mingea pe lângă bară! Mogoș preia pe piept în careu, în min.57, dar șutează peste poartă! Baiaram reia cu călcâiul cu spatele la poartă, în min.60, dar Sava reține cu siguranță. Șut bun trimis de Otele din afara careului, în min.63, dar balonul nu prinde cadrul porții. Deac și Tachtsidis ratează, pe rând, să introducă mingea în paorta craiovenilor, în min.68. Prima modificare la CFR Cluj, în min.68: a intrat Bîrligea, a ieșit Michael. GOOOOOOOL CFR Cluj! BÎRLIGEA îscrie printre picioarele lui Popescu, în min.71, la doar trei minute după ce a intrat în teren, după o pasă ideală a lui Tachtsidis! 0-1! Iese și Tachtsidis, în min.78, înlocuit de Avounou. Popescu scoate extraordinar reluarea cu capul a lui Otele din marginea careului mic, după o centrare marca Deac.  Sava reușește o paradă de senzație, în min.86, la reluarea lui Soiri! Iese și Deac, înlocuit de Manea, în min.89. Cinci minute suplimentare pentru acest meci. Final de partidă!

Etapa următoare, CFR Cluj va întâni, duminică de la ora 21.00, pe stadionul din Gruia, pe Sepsi Sf. Gheorghe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *