June 16, 2024

FCSB, campioana României, CFR Cluj, Universitatea Craiova şi Corvinul Hunedoara sunt echipele care ne vor reprezenta țara în cupele europene.

UEFA a făcut un anunț extrem de important înainte de noul sezon care va uimi pe mulți. Oficialii forului european vor introduce tehnologia VAR încă din tururile preliminare ale cupelor europene, din sezonul 2024/25, conform regulamentelor competițiilor, anunță Federația Română de Fotbal.

„Conform regulamentelor competițiilor, UEFA va implementa tehnologia VAR în următoarele runde ale competițiilor europene din sezonul 2024/25:

Primul tur de calificare al UEFA Champions League
Primul tur de calificare al UEFA Europa League
Al treilea tur de calificare al UEFA Conference League

UEFA va gestiona și finanța centralizat serviciul VAR pentru toate meciurile din competițiile europene, dar cluburile sunt obligate să organizeze transmisia meciului respectând cerințele minime pentru implementarea VAR.

Soluția VAR pentru tururile preliminare va fi aleasă în funcție de locație. Aceasta înseamnă că, la fiecare meci, camera VOR va fi fie un van situat în zona de televiziune (soluția standard), fie o cameră/cabină existentă în stadion (pentru anumite țări).

VOR este locul unde va fi echipa VAR. Echipa este compusă din următorii membri:

Oficiali de joc
1. Arbitru asistent video (VAR)
2. Asistent VAR (AVAR)

La aceștia se vor adăuga și 3 persoane din partea furnizorului: tehnicieni și operatori de reluări. VAR și AVAR fac parte din brigada de arbitraj, alături de arbitrul de centru, doi arbitri asistenți și al patrulea oficial.

De asemenea, UEFA a informat cluburile participante în competițiile europene despre cerințele minime în ceea ce privește transmisiunea live. Pentru aceasta trebuie să se folosească cel puțin 6 camere, iar rezoluția minimă va fi de 1080i50”, a fost anunțul făcut de FRF.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *