June 25, 2024

Profesorul Cornel C─âtoi ├«╚Öi va exercita ├«n continuare atribu╚Ťiile de rector la Universitatea de Medicin─â Veterinar─â din Cluj-Napoca, de╚Öi instan╚Ťa a dispus suspendarea actelor emise de Senatul universit─â╚Ťii prin are i s-a acceptat candidatura ╚Öi apoi a fost validat ca rector.

Sentin╚Ťa instan╚Ťei clujene vizeaz─â suspendarea a dou─â hot─âr├óri adoptate de senatul Universit─â╚Ťii de ╚śtiin╚Ťe Agricole ╚Öi Medicin─â Veterinar─â din Cluj-Napoca prin care profesorul Cornel C─âtoi a candidat ╚Öi apoi a fost validat ├«n func╚Ťia de rector. Prima hot─âr├óre a Senatului USAMV e legat─â de admiterea candidaturii lui Cornel C─âtoi pentru func╚Ťia de rector iar cealalt─â vizeaz─â validarea ├«n func╚Ťie dup─â c├ó╚Ötigarea alegerilor.

De╚Öi au fost suspendate aceste acte, Cornel C─âtoi ├«╚Öi va exercita ├«n continuare atribu╚Ťiile deoarece ordinul ministrului Educa╚Ťiei Na╚Ťionale prin care a fost investit ├«n func╚Ťie ╚Öi i s-a atribut competen╚Ťe de ordonator de credite nu a fost suspendat sau anulat. Un alt motiv este faptul c─â hot─âr├órile emise de Senatul Universit─â╚Ťii nu sunt acte administrative, singurul document care are un astfel de caracter este ordinul ministrului.

Instan╚Ťa a dispus suspendarea celor dou─â acte p├ón─â c├ónd se va judeca procesul de fond ce vizeaz─â anularea actelor de validare a lui Cornel C─âtoi ├«n func╚Ťia de rector.

Procesul a fost deschis de Leon Muntean, contracandidatul lui Cornel C─âtoi la func╚Ťia de rector al USAMV ├«n cadrul alegerilor de la ├«nceputul acestui an, al─âturi de al╚Ťi patru profesori din cadrul universit─â╚Ťii.

Tribunalul Cluj s-a pronun╚Ťat, joia trecut─â, dispun├ónd suspendarea actelor Senatului USAMV care au permis investirea lui Cornel C─âtoi pentru al treilea mandat de rector.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *