June 25, 2024

Peste 8000 de copii au venit pe lume la Clinica Novogyn din Cluj-Napoca în cei zece ani de activitate. Din iunie 2014 de când și-a deschis porțile, lumina nu s-a stins niciodată aici. Novogyn a devenit un pilon de încredere în peisajul medical privat clujean, iar acum se pregătește să treacă la o altă etapă de dezvoltare.

Deceniul de succes al Novogyn a fost sărbătorit printr-un eveniment organizat la Grand Hotel Italia la care au luat parte personalități ale lumii medicale clujene, ale mediului academic, precum și numeroși colaboratori ai spitalului.

Clinica Novogyn a fost fondată de medicii clujeni Mihăilă Sbîrciu, prof. univ. dr. Dan Mihu, Mihaela Oancea și Răzvan Ciortea, fiind gândită ca un de centru de excelență pentru sănătatea femeii.

„Ideea care a făcut posibilă să existe clinica mi-a venit într-o noapte, la trecerea dintre ani, atunci când îți faci planuri de viitor. După trei zile am discutat cu colegul meu Dan Mihu și împreună am ales alți doi parteneri foarte tineri pe atunci, Răzvan Ciortea și Mihaela Oancea. Și putem sune că am avut mână bună. Da, a fost o întâlnire fericită!”, a mărturisit reputatul medic clujean Mihăilă Sbîrciu.

Mihăilă Sbîrciu

În cei zece ani de activitate, spitalul s-a dezvoltat constat ajungând să acorde anual aproape 30 de mii de consultații și să asigure nașterea a peste 1000 de bebeluși.

Toate acestea sunt posibile datorită unei echipe caracterizată prin profesionalism și dăruire.

„Acest lucru a fost posibil datorită echipei. Cei care erau rezidenți în momentul în care am deschis clinica, între timp au devenit medici specialiști. Noi i-am pregăti să-și ia zborul dar în același timp le-am pregătit cadrul în care să rămână. În același timp am fost foarte bucuroși când au decis să rămână alături de noi să se alăture echipei. Ei sunt cei care vin din spate, cu energie, cu forță și ne fac și pe noi să ținem pasul cu ei”, explică conf. univ. dr. Răzvan Ciortea secretul performanței în Clinica Novogyn.

Lumina nu s-a stins niciodată la Novogyn

Prof. univ. dr. Dan Mihu

Prof. univ. dr. Dan Mihu a ținut să sublinieze că în cei zece ani de activitate Clinica a funcționat continuu iar lumina nu s-a stins niciodată la Novogyn. „Să știți că nu a fost ușor. Pentru mine echipa este cea mai importantă. Nu e atât de importantă o clădire, este foarte frumoasă clădirea spitalului. Importantă este frumusețea, puterea și forța acelei echipe care este acolo. Dacă cei tineri au venit alături de noi înseamnă că au dorit să rămână alături de noi pentru că s-au simțit protejați, s-au simțit acolo lângă noi în cel mai bun mediu pentru a se desăvârși profesional dar și pentru a avea o siguranță a ceea ce înseamnă formarea și devenirea profesională”, a explicat prof. univ. dr. Dan Mihu, arătând că prezența colaboratorilor mai tineri constituie o dovadă și o siguranță pentru seniori că și atunci când vor face pasul înapoi lucrurile vor merge la fel de bine.

Moment de bucurie oferit de primul copil născut la Novogyn

Din momentul în care s-au deschis porțile clinicii, aici au văzut lumina zilei peste 8000 de nou născuți.

Primul copil care a venit pe lume la Novigyn este Elias Gog. Acesta a ținut să fie prezent la sărbătoarea la aniversarea deceniului de activitate a spitalului și să prezinte echipei Novogyn un moment de bucurie. Tânărul a prezentat alături de colegii săi din trupa de street dance un spectacol tineresc plin de ritm și energie.

Creșterea adresabilității și dorința de a diversifica oferta de servicii medicale au dus la extinderea infrastructurii prin înființarea Centrului medical Novogyn.

Noul centru asigură servicii medicale multidisciplinare, care vin în completarea celor ginecologice, pentru pacientele Novogyn.

„Inițial s-au asigurat specialitatea obstetrică și ginecologie și ulterior am alăturat alte specialități conexe sănătății femeii dar nu numai pentru că din acel moment trebuia să ne adresăm și celor 8000 de copii nou născuți în clinică. Și atunci am asociat și alte specialități printre care pediatrie”, a explicat medicul conf. univ. dr. Răzvan Ciortea.

Un nou proiect

Clinica Novogyn nu se oprește aici și face pasul spre o nouă etapă de dezvoltare. Cei zece medici asociați care gestionează acum Spitalul și Centrul medical pregătesc un nou proiect menit să contribuie la bunăstarea și sănătatea comunității și, totodată, să ofere asistență medicală de cea mai înaltă calitate. Este vorba de o nouă clinică cu o structură funcțională complexă, cu ambulatoriu, spitalizare de zi și continuă, cu mai multe specialități conexe obstetricii și ginecologiei.

„Suntem zece pentru un Novogyn de nota zece”, a punctat medicul Mihaela Oancea, unul dintre cei zece membri ai echipei Novogyn și totodată co-fondator al unității medicale.

Medicul Mihaela Oancea

Medicul spune că pe pentru a le asigura cele mai bune servicii de îngrijire medicală pacienților, în cei zece ani de activitate au fost adoptate tehnologii de ultimă generație, s-au implementat practici medicale moderne și au fost dezvoltate programe educaționale.

„Suntem mândri de progresul nostru și de impactul pozitiv pe care l-a avut asupra sănătății femeilor. Privind spre viitor suntem plini de speranță și de ambiție. Vom continua să ne extindem și să ne îmbunătățim serviciile, să investim în formarea continuă a personalului și să rămânem dedicați misiunii noastre, aceea de a oferi asistență medicală de excepție”, afirmă medicul Mihaela Oancea.

Pentru a crește în continuare calitatea serviciilor medicale, Clinica Novogyn a demarat un proiect cu finanțare europeană de 1,5 milioane de euro pentru dotarea cu aparatură de ultimă generație. Proiectul va permite achiziționarea de trei ecografe de ultimă generație cu elastografie, aparatură de laparoscopie și histeroscopie(pentru operații minim invazive) și mamograf pentru a asigura screening-ul complet al cancerului de sân. De asemenea, vor fi achiziționate aparate de anestezie și terapie intensivă, colposcoape și echipament dermatoscopie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *