April 21, 2024

Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca și Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest au semnat contractul de finanțare pentru implementarea proiectului de modernizare și reabilitare a clădirii Anatomie, situată pe str. Clinicilor nr. 3-5. După cum a informat conducerea universității clujene, proiectul vizează efectuarea de lucrări de modernizare, reabilitare și dotare a clădirii Anatomie. Prin aceste lucrări se are în vedere îmbunătățirea accesului la servicii de calitate în educație, formare si învățare în cadrul UMF „Iuliu-Hațieganu” Cluj-Napoca.

Potrivit reprezentanților UMF „Iuliu Hațieganu”, proiectul amintit va fi implementat în următorii cinci ani prin Programul Regional Nord-Vest 2021-2027, Prioritatea 6 – „O Europă educată”, iar finanțarea nerambursabilă va fi acordată din Fondul European de Dezvoltare Regională. Investiția are o valoare totală de peste 11 milioane de euro, din care Autoritatea de Management pentru Programul Regional Nord-Vest acordă aproape 6,6 milioane de euro.

Clădirea Anatomie face parte din ansamblul Clinicilor Universitare de pe strada Clinicilor, datând din anii 1900-1904, fiind înscrisă în Lista Monumentelor Istorice din anul 2015. În prezent, în această clădire își desfășoară activitatea studenții și cadrele didactice din cadrul Departamentelor de Medicină Legală, Anatomie Patologică și Anatomie Umană.

T.S.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *