July 22, 2024

Conform clasamentului QS al celor mai bune orașe academice pentru studenți dat publicității marți, 18 iunie 2024, prima poziție în România este ocupată, la fel ca în ultimii doi ani, de către municipiul Cluj-Napoca, informează reprezentanții Universității Babeș Bolyai Cluj-Napoca.  

Orașul Cluj-Napoca ocupă locul 135 la nivel internațional, în  urcare cu două poziții față de anul trecut, urmat de București (locul 143 internațional). În total, în clasament au fost incluse peste 160 de orașe, primele zece poziții fiind ocupate de Londra, Tokyo, Seul, Munchen, Melbourne, Sydney, Paris, Zurich, Berlin și Montreal.

Rectorul UBB, prof. univ. dr. Daniel David, precizează că faptul că orașul Cluj-Napoca este, pentru al treilea an consecutiv, cel mai bun centru academic pentru studenți din România este un lucru foarte important, dar nu surprinzător. „Avem în Cluj cea mai veche, cea mai mare și cea mai bună universitate a țării conform Metarankingului universitar (UBB) și alte cinci instituții publice de învățământ mai specializate, toate fiind repere în domeniul lor la nivel național (UMF-Cluj-Napoca, UTCN, USAMV-Cluj-Napoca, UAD și ANMGD) și, de asemenea, toate reunite în Uniunea Universităților Clujene. Prin tot ce facem, noi încercăm să menținem acest standard și să creștem an de an”,  spune rectorul UBB.

Clasamentul QS al celor mai bune orașe academice pentru studenți are la bază indicatori academici (rankings), de accesibililitate (affordability) și de calitate a vieții (desirability) și a fost publicat începând din anul 2019. România a pătruns în clasament în ultimii trei ani, orașul Cluj-Napoca ocupând mereu prima poziție în țară.

Tia Sîrca

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *