June 24, 2024

Noua sesiune a început cu alegerea noilor structuri de conducere ale grupurilor şi comisiilor parlamentare, cât şi ale Biroului Permanent al Senatului. O parte dintre parlamentarii clujeni şi-au păstrat funcţiile la nivelul acestor structuri, în timp ce alţii însă nu au fost suficient de influenţi pentru a-şi menţine poziţiile cheie la nivelul grupurilor şi comisiilor parlamentare.

Unul dintre parlamentarii care au reuşit să-şi menţină poziţia în grupul parlamentar este liderul UDMR Cluj, Csoma Botond. Deputatul a fost reales lider al grupului parlamentar UDMR din Camera inferioară a Parlamentului. De asemenea, deputatul AUR de Cluj, Alin Coleșa, a fost confirmat lider de grup parlamentar la AUR, iar deputații Oana Murariu și Viorel Băltărețu și-au păstrat funcțiile de vicelideri de grup la USR.

De asemenea, deputatul Sabin Sărmaș și-a păstrat funcția de președinte la Comisia pentru tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor.

 

Deputatul PSD de Cluj, Patriciu Achimaș Cadariu și-a păstrat funcția de secretar al Comisiei pentru sănătate și familie din Camera Deputaților liberalul Sorin Moldovan funcția de vicepreședinte al Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională.

 

C.P.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *