June 20, 2024

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, luni, o atenţionare meteo Cod Portocaliu de averse şi vijelii pentru județul Cluj.

Potrivit meteorologilor, până marţi, la ora 3:00, în cea mai mare parte a județului, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse torenţiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi pe arii restrânse vijelii şi grindină.

„Începând de astăzi 3 iunie, ora 15:00 și până mâine 4 iunie, ora 03:00, întreaga suprafață a județului Cluj este sub incidența unei avertizări meteorologice de COD PORTOCALIU de instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin intensificări ale vântului (rafale în general de 60-80 km/h), vijelii, grindină de medii și posibil mari dimensiuni, averse torențiale și frecvente descărcări electrice. În intervale scurte de timp (1-3 ore) sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 30-40 l/mp și izolat de peste 50-60 l/mp. Îndemnăm opinia publică să ia act de această avertizare meteorologică și să acționeze cu precauție”, a transmis Prefectura Cluj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *