February 29, 2024

Într-un efort comun al unui grup de companii clujene și cu sprijinul generos al Primăriei Municipiului Cluj-Napoca, artiștii reprezentativi ai scenei muzicale clujene se pregătesc să colinde publicul pentru a noua oară pe scena Auditorium Maximum UBB, într-un concert de excepție dedicat sărbătorilor de iarnă. Evenimentul caritabil, tradițional și așteptat cu entuziasm, va avea loc joi, 21 decembrie, începând cu ora 19:00.

Sub bagheta talentatului dirijor Cornel Groza, Auditorium Maximum va răsuna de colinde românești interpretate de artiști de prestigiu, inclusiv soprana Diana Țugui, tenorul Tony Bardon și baritonul Cristian Hodrea. Alături de aceștia, Corul Cappella Transylvanica și Orchestra Academică Transilvană vor oferi o experiență muzicală memorabilă în colaborare cu Corul și Orchestra Filarmonicii de Stat „Transilvania”.

Un moment special al serii îl va constitui apariția pe scenă a Corului de copii Junior VIP al Liceului de Muzică „Sigismund Toduță” și al Operei Naționale Române din Cluj, sub îndrumarea dirijoarei Anca-Mona Mariaș.

Dirijorul Cornel Groza îi îndeamnă pe toți iubitorii de muzică să se alăture acestui eveniment special: „În prag de Sărbători, suntem încântați să susținem cea de-a noua ediție a concertului caritabil de Crăciun, un eveniment care a captat inimile publicului și a devenit tradiție în urbea noastră. Sper ca toți cei dornici să aducă bucurie în viețile celor aflați în dificultate să ni se alăture în această seară specială, pentru a ne bucura împreună de tradițiile profund înrădăcinate în sufletele tuturor românilor, în cadrul celui mai festiv eveniment al Crăciunului.”

Programul cuprinde 14 colinde minuțios prelucrate și orchestrate de compozitorul Cristian Bence-Muk, precum „Aseară pe înserat”, „Colo sus pe lângă lună”, și „Astăzi S-a născut Hristos”. De asemenea, se va realiza prima audiție a colindei „Mărire-ntru cei de sus”, compusă special pentru acest eveniment.

Compozitorul Cristian Bence-Muk explică: „Este o colindă veselă și antrenantă, iar prelucrarea a încercat să potențeze la maximum bucuria Crăciunului, cea mai iubită dintre sărbătorile creștine de peste an, bucuria pură și deplină a prezenței lui Dumnezeu alături de oameni sub chipul senin și luminos al unui copilaș.”

Evenimentul va fi moderat de Marius Constantinescu, jurnalist și prezentator al emisiunii „Ediție limitată” de la TVR 2. Fondurile obținute din vânzarea biletelor vor fi donate Asociației „Christiana” Cluj, care oferă asistență medicală și educativă pentru peste 300 de copii orfani sau proveniți din familii dezorganizate. Astfel, participanții la concert vor contribui la aducerea bucuriei în viețile celor aflați în dificultate în această perioadă de sărbătoare.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *