June 25, 2024

La sfârșitul acestei săptămâni municipiul Gherla găzduiește un eveniment tradițional, mai puțin cunoscut la noi, dar mult agreat de cercetași. Este vorba de cea de a 24-a ediție a concursului de scris runic ”Pe urmele cerbului fermecat, organizat de Echipa de cercetași nr.051 ”Czetz János” din localitate.

Este o întrecere ce se bucură de multă popularitate în rândul tinerilor, dar și a adulților din țara noastră, grupați în echipele de cercetași înființate imediat după 1989 și care periodic onorează competițiile naționale organizate pentru ei, așa cum este și actualul concurs din municipiul Gherla. Întrecerile au loc în zilele 24-25 mai 2024 în încinta Liceului Teoretic ”Kemény Zsigmond” de pe strada Fermei, unde sălile de clasă și dotările din locația respectivă sunt pregătite pentru primirea participanților, sosiți în acest an din patru județe transilvane. Au fost ediții când s-au prezentat reprezentanții unui număr și mai mare de localități, dar, în această perioadă, și-au anunțat participarea doar din patru județe. Concursul se va desfășura în cadrul a patru categorii de vârstă. Fiecare grupare are de trecut peste 3-6 probe de concurs, în funcție de vârstă. Cei mai mici fac parte din categoria de vârstă 3-4 ani, iar cei mai mari sunt adulții, unii dintre ei considerați veterani în arta scrisului runic. La sfârșitul competiției primii trei clasați la fiecare probă de concurs vor fi premiați de organizatori, cu toții plecând acasă cu plachete și diplome, așa cum s-a întâmplat la toate cele 23 de ediții derulate până în prezent.

Duminică, 26 mai 2024, oaspeții concursului vor fi prezenți și la serbarea câmpenească de la ”Epreskert” de pe dealul Brădet din vecinătatea orașului, unde îi așteaptă un program bogat și variat de petrecere a weekendului.

Szekely Csaba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *