July 23, 2024

Suporterii echipei naționale a României se îndreaptă în aceste momente spre stadionul Allianz Arena din Munchen, unde de la ora 16 ”Tricolorii” vor întâlni Ucraina, în primul meci de la Euro 2024.

Potrivit estimărilor UEFA, aproximativ 30.000 de suporteri români vor fi prezenți la meciul naționalei României.

La luptă, la minge!

Românii au preluat încă de sâmbată orașul Munchen, practic neexistând alți suporteri care să se fi făcut văzuti. Te întâlnești cu ei în toate locurile, în toate circumstanțele. Că-i imnul național, „hai România!” sau câte un „ole!” răzleț după alcool consumat în exces, suporterul român este un optimist incurabil, pus pe petrecut. Nu același lucru pot să-l spun despre suporterii Ucrainieni, care au fost văzuți doar în grupuri de câte două persoane, existând în umbră, așteptând parcă statistica să-si facă datoria și să-i scoată învingători. Ori, nu dă bine să scuturi din tine patriotism când ai tăi conaționali pregătesc obuze și tranșee. Dar asta pentru altă rubrică.
Naționala României pare în aceste zile o stea masivă, sortită să-și epuizeze rapid resursele și să colapseze sub propria-i presiune. Totuși, cum puține lucruri în această lume sunt bătute-n cui, sperăm într-un joc la înălțimea suporterilor care s-au stabilizat pe teritoriu german cel puțin pentru faza grupelor, ne cinstesc și merită o luptă dârză ca-n tranșeele moderne; că-s ele ideologice sau fizice. Hai la luptă!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *