May 18, 2024

Poliţiştii clujeni de investigare a criminalităţii economice au întreprins, miercuri, 8 percheziţii domiciliare într-un dosar vizând infracţiuni de activităţi miniere fără permis şi evaziune fiscală, prejudiciul fiind estimat la peste 230.000 de euro.

„La data de 6 martie 2024, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice – Biroul de Investigaţii Complexe, sub îndrumarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj, au efectuat 8 percheziţii domiciliare, în cadrul unui dosar penal ce vizează infracţiunile de activităţi miniere fără permis sau licenţă şi evaziune fiscală. Activităţile s-au desfăşurat la locuinţele a 3 persoane, sediile şi punctele unor societăţi comerciale, aflate în judeţele Cluj şi Bistriţa-Năsăud”, informează un comunicat de presă transmis de Poliţia Română.

Din probatoriul administrat a reieşit faptul că, din 2019 şi până în prezent, doi bărbaţi, de 42 şi 68 de ani, ar fi efectuat activităţi de evaziune fiscală şi escavări ilegale, cauzând un prejudiciu de peste 230.000 de euro.

„Astfel, pentru recuperarea pagubelor, poliţiştii au au pus în aplicare măsuri asigurătorii, în conformitate cu prevederile Codului de procedură penală. Percheziţiile sunt în desfăşurare, iar activităţile de urmărire penală sunt continuate sub îndrumarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de lângă Tribunalul Cluj”, se mai arată în comunicatul menţionat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *