July 22, 2024

Patru scoli din Cluj-Napoca se află în top 20 la nivel național după media la Bacalaureat, două dintre acestea situându-se chiar în primele zece.
Acest top poate stârni anumite controverse, întrucât candidații au urmat diverse specializări şi au susținut probele de la Bacalaureat la materii diferite.

Datele consultate de Făclia de Cluj arată că Liceul Teoretic „Avram Iancu” din Cluj-Napoca se situează pe locul 4 în acest top cu promovabilitate de 100 la sută și media obținută de cei 122 de candidați de 8,38. Prima poziției în acest top este deținută de Colegiul National Iași cu promovabilitate de 99,3 la suta și o medie obținută de cei 144 de candidați de 9,44.

Colegiul National Emil Racoviță se situează pe locul 6 in acest top. Promovabilitatea la prestigioasa unitate de învățământ clujeană a fost de 98,9 la sută iar media obținută de cei 91 de candidați este 9,38, aceeași ca la Liceul „Avram Iancu”. Diferența dintre cele două scoli clujene e dată de promovabilitate și de numărul de candidați la examen. O altă școală din Cluj-Napoca în top 20 la nivel național după media la Bacalaureat este Școala Elf cu promovabilitate de 100 la sută și o medie de 9,26. Aici însă au candidat doar 24 de absolvenți. Școala Elf se situează pe locul 14 în top 20 la nivel național. Pe locul 16 se situează Liceul teoretic „Nicolae Bălcescu. Aici au candidat 116 elevi care au obținut media 9,24 iar promovabilitatea a fost de 100 la sută.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *