June 16, 2024

Cei mai talentați elevi care studiază discipline coregrafice în învățământul preuniversitar din țara noastră s-au întrecut la Cluj-Napoca, în perioada 22 25 aprilie 2024, la Olimpiada Națională de Coregrafie. Cei 32 de elevi clujeni din clasele VII-XII care au concurat la disciplinele Dans Clasic și Dans Contemporan au obținut două premii I, cinci premii II, două premii III și șapte mențiuni, au informat reprezentanții Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Cluj

Competiția a fost organizată de Ministerul Educației, Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Cluj și Liceul de Coregrafie și Artă Dramatică ,,Octavian Stroia” Cluj-Napoca, în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local al municipiului Cluj-Napoca, Casa de Cultură a Studenților „Dumitru Fărcaș” Cluj-Napoca și Divizia 4 Infanterie Gemina. După cum au informat aceiași reprezentanți, la această olimpiadă au participat 108 elevi din opt orașe din România: București, Constanța, Iași, Timișoara, Bacău, Galați, Brăila și Cluj-Napoca. Elevii din județul Cluj au obținut două premii I, cinci premii II, două premii III și șapte mențiuni.

Cu prilejul desfășurării Olimpiadei Naționale de Coregrafie, Marinela Marc, inspector școlar general al ISJ Cluj a transmis: „Mă bucur că cei mai buni elevi de la clasele de coregrafie din țară au avut posibilitatea de a-și pune în valoare competențele și motivația de a face performanță, la această olimpiadă națională, care s-a desfășurat la Cluj-Napoca. Consider că desemnarea municipiului nostru pentru desfășurarea acestei competiții a fost cea mai potrivită alegere, competitorii venind într-un oraș, în care se investește foarte mult în educație, care are universități de prestigiu și alte instituții de cultură unde pasiunea pentru artă ar putea să se concretizeze într-un parcurs academic și o carieră de succes pe scenele instituțiilor de cultură clujene, de asemenea recunoscute pe plan intern și european. (…) îi felicit pe toți elevii care au participat la această etapă națională, care le-a oferit ocazia de a evolua pe scenă, în fața unui juriu format din profesioniști, competiție din care cei care și-au gestionat mai bine emoțiile și interpretarea au câștigat premiile atribuite, conform regulamentului elaborat de Ministerul Educației.”

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *