June 20, 2024

Ne găsim în perioada când pe agenda edililor noștri în prim plan figurează modernizarea străzilor și drumurilor. Timpul frumos de la sfârșitul lunii aprilie este deosebit de prielnic lucrărilor de reabilitare a carosabilului și a trotuarelor. În municipiul Gherla, de exemplu, aceste investiții au fost începute cum a sosit primăvara.

Folosindu-se de vremea deosebit de frumoasă de la mijlocul lunii martie gospodarii orașului s-au apucat de aceste lucrări edilitare. Zilele trecute, de exemplu, angajații ADP Gherla SA (fosta RADP) au efectuat lucrări de reparații pe mai multe străzi de pe raza municipiului. Este vorba despre lucrări de frezare și asfaltare a drumului, care au fost programate pe străzile Liviu Rebreanu, Fermei, Hășdății, Stejarului și Horea. Spre meritul muncitorilor din cadrul societății toate aceste îmbunătățiri ale carosabilului sunt efectuate în doar trei zile, spre bucuria și satisfacția populației din zonele respective. Edilii orașului au avertizat locuitorii străzilor amintite cu privire la disconfortul creat, dar important e că personalul muncitor de la SC ADP SA se străduiește să efectueze lucrări de calitate, reparațiile realizate într-un timp scurt neafectând mult circulația rutieră în zonele respective, dimpotrivă cetățenii care locuiesc pe cele cinci străzi au parte parte de îmbunătățiri substanțiale a calității carosabilului drumurilor. Astfel de investiții vor fi continuate și în perioada următoare.

În acest an, printre proiectele Primăriei Municipiului Gherla se află modernizarea altor 14 străzi, care fac parte din loturile 2 și 3, la care mai trebuie să adăugăm reabilitarea drumurilor din zona de locuințe noi pentru tineri de pe strada Hășdății de la marginea urbei. Mai amintim modernizarea străzii din lotul VI, grupa I, Ștefan cel Mare din plin centrul orașului, unde timp de peste patru ani circulația mașinilor a devenit un adevărat calvar, carosabilul de piatră fiind plin de gropi. Și toate aceste neajunsuri în zona centrală a municipiului Gherla, ce a dus la multe critici, dar mai ales nemulțumiri din partea locatarilor. Păcat că în frumosul oraș cum este Gherla se mai întâmplă așa ceva!

Ironia sorții! Vineri, 26 aprilie 2024 edilii au demarat lucrările la reabilitarea străzii Ștefan cel Mare. Să vezi și să nu crezi, în sfârșit după 4 ani de stagnare se modernizează carosabilul și trotuarele acestei străzi din zona centrală a orașului. Mai bine mai târziu, decât niciodată…

Szekely Csaba

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *