June 15, 2024

Peste tot în țară unitățile de învățământ încheie bilanțul rezultatelor obținute la olimpiadele și concursurile școlare, care reflectă activitatea cadrelor didactice și elevilor pe parcursul lunilor de studiu. Asta se face și în cadrul Liceului Teoretic „Ana Ipătescu” Gherla, unde dascălii și elevii chiar că au cu ce să se laude, performanțele activităților extrașcolare sunt notabile.

În ultima perioadă și noi am reflectat în paginile ziarului nostru unele succese, dar am rămas dator cu o altă performanță, despre care scriem acum. În Aula „Cardinal Iuliu Hossu” din Catedrala Martirilor și Mărturisitorilor sec. al XX-lea, Cluj-Napoca, s-a desfășurat Festivitatea de premiere a elevilor care s-au remarcat prin cele mai bune lucrări realizate în cadrul Concursului regional transdisciplinar pentru elevii din învățământul preuniversitar „Omul și Sacrul”. Concursul s-a adresat tuturor elevilor din învățământul preuniversitar, indiferent de orientarea religioasă, promovând educația pentru valorile creștine, dezvoltarea personală, exprimarea sentimentului religios, a relației omului cu divinitatea prin diferitele forme ale artei creative. Tema din acest an „Credință. Pace. Comuniune”, a fost oglindită prin cele cinci secțiuni: Literatură, Geografie, Arte, Religie și Filozofie. Scopul proiectului a fost promovarea unor lucrări creative cu caracter transdisciplinar, care au în centrul lor relația omului cu sacralitatea, stimuland astfel interesul elevilor față de educație, cultură și credință. Elevii de la Liceul Teoretic “Ana Ipătescu”Gherla au obținut premii, după cum urmează: Mărginean Alex, clasa a III-a C – premiul I la secțiunea “Arte”, coordonator – Băieș-Șerban Alexandra Ioana; Suciu Alexandra, clasa a VIII-a B – premiul I la secțiunea “Literatură”, coordonator – prof. Rus Adriana, Băbuță Ariana și Tentian Petruța, clasa a XI-a B – premiul I la secțiunea “Geografie”, coordonator – prof. Retegan Crina. Cu toții sunt elevi bine pregătiți, dar mai ales buni creștini, care promovează lucrările lor pe teme religioase.

Elevii Liceului Teoretic „Ana Ipătescu” Gherla (director prof. Corina Iftinca) au mai obținut în acest an de învățământ și alte rezultate notabile la fazele superioare ale olimpiadelor școlare, conducerea liceului acordând o atenție deosebită și educației moral-religioasă a celor peste o mie de elevi.

Szekely Csaba

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *