May 23, 2024

Eurodeputatul Daniel Buda a declarat, sâmbătă, la Cluj-Napoca, în contextul lansării de către tinerii liberali a campaniei «Europa în fiecare localitate», că va propune ca alegerile europarlamentare și cele locale să se desfășoare mereu suprapuse. El a spus că toți cetățenii UE trebuie să conștientizeze importanța apartenenței la UE, precizând că în opinia sa cel mai bun moment este atunci când poți discuta despre importanța fondurilor europene pentru dezvoltarea comunităților locale. 

„Cetățenii trebuie să fie conștientizați cu privire la importanța apartenenței la Uniunea Europeană. Faptul că alegerile europarlamentare și locale sunt suprapuse este un lucru foarte bun. Nu vă ascund faptul că după scrutinul din 9 iunie am să propun ca alegerile europarlamentare, mai departe, să fie mereu suprapuse pentru că este cel mai bun moment să poți discuta despre ce înseamnă să ai la îndemână fondurile europene pentru dezvoltarea comunităților”, a declarat Daniel Buda.

Liberalul a avertizat că Uniunea Europeană se află în fața unei provocări foarte mari în ceea ce privește extremismul. Eurodeputatul i-a îndemnat pe tinerii liberali să meargă în campaniile electorale să spună despre tot ce înseamnă apartenența la Uniunea Europeană. „Aveți foarte multe exemple pe care să le dați și m-am bucurat foarte mult înainte de dezbaterile de la Congresul Partidului Popular European de la București, nemții și polonezii dădeau ca exemplul de succes municipiul Cluj-Napoca”, a spus liderul PNL Cluj, precizând că nu trebuie lăsați extremiștii să spună că nu este bună Uniunea Europeană și că viitorul României ar trebui să fie sub suzeranitatea Rusiei. „Eu cred, de fapt sun convins că România nu poate avea un viitor mai bun decât ca parte integrantă a Uniunii Europene”, a punctat liberalul.

 

La evenimentul de la Cluj-Napoca au participat Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca, Mircea Abrudean, secretar general al Guvernului României, deputatul Mara Mareș – președinte TNL, Georgiana Sima, președinte TNL Cluj, Ionel Bogdan, președinte Consiliului Județean Maramureș, Dinu Iancu Sălăjanu, președinte Consiliul Județean Sălaj, Cristian Lazăr, primarul orașului Șimleu Silvaniei și Bogdan Pivariu, primarul comunei Florești.

Cosmin PURIȘ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *