July 25, 2024

În perioada 5-15 februarie 2024, orașul Cluj-Napoca se pregătește să găzduiască a doua ediție a seriei de evenimente CORP – Cunoaștere – Conexiuni, un proiect inovator inițiat de Cărturești și susținut de Good Routine by Secom. În cadrul acestui eveniment captivant, cititorii sunt invitați să exploreze și să dezbată subiectul complex al corpului uman, îmbinând sportul, psihologia, medicina, cultura și arta într-o serie variată de activități și întâlniri.

A doua ediție aduce în prim-plan subiecte precum sportul, psihologia, teatrul, dansul și poezia, oferind participanților o perspectivă amplă asupra corpului și a conexiunilor acestuia cu diverse aspecte ale vieții cotidiene. Calendarul de evenimente este bogat și cuprinde dezbateri, interviuri, ateliere practice, performance-uri și cluburi de carte, toate axate pe explorarea și înțelegerea mai profundă a corpului și a relațiilor acestuia cu lumea din jur.

Printre invitații speciali se numără personalități remarcabile din diverse domenii precum Cătălina Dumitrescu, Ioana Scoruș, Vlad Stroescu, Crina Pintea, Andreea Vasile, Valeriu Nicolae, Oana și Bogdan Solomon, Radu Restivan, Ștefan Lupu, Andreea Novac, Valentina da Piante, Ana Maria Pop, Alex Ciorogar, Raluca Boantă, Lena Chilari, Cătălin Moise și mulți alții.

Evenimentele vor explora teme precum rolul sportului în transformarea personală și comunitară, legătura dintre minte și corp, impactul rutinelor sănătoase și al optimismului asupra stării de bine, precum și modul în care natura și alimentația influențează sănătatea noastră.

Cărturești invită clujenii să se alăture acestui dialog captivant în câteva dintre librăriile din oraș, precum și online, oferindu-le oportunitatea de a explora și de a învăța mai multe despre corpul uman și despre modalitățile de a trăi o viață mai sănătoasă și mai echilibrată.

Programul evenimentelor în Cluj-Napoca este următorul:

Miercuri, 7 februarie, ora 18:00, Cărturești Iulius Mall (demisol): Egoist sau jucător de echipă? Sportul în manga: Blue Lock vs. Hayku! Club de lectură și dezbatere. Moderatoare: Cristina Coroian.
Joi, 8 februarie, ora 19:00, Cărturești Casa Hintz Cluj: My body, my poem! Open mic OMG X Cărturești. Invitați: Raluca Boantă, Mădălina Căuneac, Laura Francisca Pavel, Andrei Doboș, Luca Ștefan Ouatu. Moderator: Alex Ciorogar.
Marți, 13 februarie, ora 19:00, Cărturești Casa Hintz & online: Sport. Natură. Alimentație. Un dialog între Gianluca D’Amico și Dan Vodnar.
Joi, 15 februarie, ora 17:00, Cărturești Casa Hintz & online: De ce să vedem partea plină a paharului? Optimismul și starea de bine. O conversație cu Aurora Szentágotai-Tătar.

Aceste evenimente sunt o ocazie unică de a descoperi și de a dezbate aspecte esențiale legate de corp, mișcare, sănătate și echilibru emoțional. Cărturești își deschide porțile către o experiență culturală și intelectuală profundă, invitându-i pe toți cei interesați să se alăture acestui drum către cunoaștere și conexiune.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *