May 23, 2024

Librăria Humanitas Cluj (strada Universității 4) găzduiește joi, 9 mai 2024, ora 18.00, lansarea volumului „Am fost la capătul lumii”, un bestseller al editurii Humanitas, carte purtând semnătura exploratorului Liviu Stănescu. După ce și-a lansat cartea la Timișoara și Oradea, Liviu Stănescu vine la Cluj unde îi așteaptă pe cititori cu întrebări legate de călătoriile sale prin lume. La eveniment alături de autor va vorbi biologul Alexandru N. Stermin.

În paginile cărții „Am fost la capătul lumii”, exploratorul Liviu Stănescu a așezat o parte din aventurile sale umblând de-a lungul și de-a latul Pământului. În total, a hoinărit în 105 țări ajungând la Ushuaia, Cape Town, Cabo da Roca, Tonga, Insula Paștelui, Insulele Galapagos și la Polul Sud. În incursiunile sale a trecut prin multe experiențe periculoase, dar care nu l-au oprit din aventura de a descoperi locuri minunate de pe Terra. Astfel, Liviu Stănescu a trăit marele cutremur din Nepal, de 8,1 grade pe scara Richter, pe cel din India, de doar 7,4 grade, și prima zi a războiului civil din Kenia. În Iran s‑a îmbolnăvit de febră tifoidă, dar în cele din urmă a scăpat teafăr. Despre aventura de a explora necunoscutul Liviu Stănescu afirmă:„ La un moment dat, Robert Plant spune ceva de genul, că sunt mereu două drumuri pe care poți merge și oricând îl poți schimba pe unul cu altul. Și asta fac, ca într-un joc de șotron din vremea copilăriei, sar dintr-un drum într-altul și apoi într-altul si tot așa, până când le voi isprăvi pe toate. Adică Niciodată!

Volumul „Am fost la capătul lumii” este descris de Cristian Lascu ca fiind „O carte-mesaj aruncat într-o sticlă, un document bun de pus într-o capsulă a timpului pentru a fi înțeles de niște norocoși supraviețuitori din viitor.“

La finalul lansării autorul Liviu Stănescu va acorda o sesiune de autografe.

T.S.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *