April 25, 2024

Asociația Brickenburg, în parteneriat cu Muzeul Etnografic al Transilvaniei, instituție publică de cultură care funcționează sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, vă invită la Expoziția de Iarnă Brickenburg, eveniment tradițional al fanilor sistemului LEGO, care va avea loc în perioada 19-21 ianuarie 2024. Evenimentul se adresează tuturor categoriilor de vârstă si aduce în atenția publicului construcții originale realizate din elemente LEGO(R) de membri ai Asociației Brickenburg, precum și modele oficiale impresionante prin dimensiuni sau vârstă, informează reprezentanții Muzeului Etnografic al Transilvaniei. Potrivit acelorași surse, vizitatorii de toate vârstele vor putea călători în diverse lumi si universuri redate în elemente LEGO(R), unele fantastice, altele din imediata apropiere. Unele lucrări au fost expuse anterior la expoziții internaționale, fiind remarcate de presa în domeniu, iar altele sunt aduse în atenția publicului în premieră absolută. Atelierul de constructie va fi prezent, publicul de orice vârstă având posibilitatea ca pe parcursul evenimentului să realizeze propriile lucrări din piese LEGO(R).

Asociatia Brickenburg, cu sediul în Cluj-Napoca, este una din cele mai importante organizatii de fani ai sistemului LEGO(R), fiind oficial recunoscută la nivel mondial prin creațiile de înaltă clasă realizate de membrii săi, prezentate în țară și în străinătate, precum și prin evenimentele pe care le pune în practică.

Organizatorii atrag atenția publicului vizitator că exponatele nu trebuie atinse, piesele LEGO(R) System puse la dispoziție pentru joacă adresându-se celor cu vârsta mai mare de 5 ani, și că supravegherea copiilor trebuie să fie în sarcina părinților sau a altor peroane majore care îi însoțesc.

Expoziția va fi găzduită în Palatul Reduta al Muzeului Etnografic al Transilvaniei, str. Memorandumului nr. 21. Prețul biletului este 5 lei. Orarul de vizitare al expoziției este următorul: vineri 19 ianuarie, sâmbătă 20 ianuarie – orele 11.00. – 19.00.(ultima intrare 18.40), duminică 21 ianuarie – orele 11.00 – 17.00 (ultima intrare 16.40).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *