May 18, 2024

Facultatea de Business din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) sărbătorește în acest an trei decenii de excelență în domeniul educației antreprenoriale și de business.

Facultatea de Business a înregistrat o creșterea a numărului de studenți, de la 34 în anul universitar 1995-1996, la aproximativ 1.700 în anul universitar 2023-2024. Facultatea a fost acreditată de către NIBS (Network of International Business Schools) în anul 2015 și reacreditată la începutul acestui an, în urma vizitei comisiei de evaluare, informează reprezentanții UBB, într-un comunicat de presă. Totodată, cadrele universitare urmăresc alinierea facultății la standardele Association to Advance Collegiate Schools of Business (AACSB) .

Pentru a marca cele trei decenii de activitate ale facultății, în săptămâna 13-19 mai 2024, se vor organiza o serie de evenimente, la care vor participa cadre didactice, studenți, alumni, colaboratori, parteneri din mediul de afaceri și invitați din străinătate.

Evenimente dedicate celor trei decenii de activitate

Evenimentul central îl va reprezenta Gala Aniversară “30 de ani de Business” care se va desfășura marți, 14 mai 2024, începând cu ora 17:30, în Aula Magna a UBB (la etajul al doilea din sediul central al Universității Babeș-Bolyai). De asemenea, miercuri, 15 mai 2024, în intervalul orar 10:00-11:30, studenții vor avea ocazia să participe la workshopul „Înțelegerea și îngrijirea sănătății mintale în timpul studenției”, invitat fiind psiholog dr. Cristina Tomoiagă. Un alt workshop, „Business Studies from Local to Global”, desfășurat tot miercuri va reuni reprezentanți AACSB, decani și prodecani ai facultăților de profil economic din țară, respectiv cadre didactice ale Facultății de Business. De asemenea, în după-masa zilei de miercuri, începând cu ora 19:00, studenții vor avea posibilitatea să se relaxeze și distreze împreună cu colegii din ASB, încercând „să evadeze” din cadrul facultății – Facultate Escape.

Joi,16 mai 2024, se va desfășura conferința internațională Modern Trends in Business, Hospitality, and Tourism (MTBHT), ediția a 4-a, unde vot fi prezentate peste 110 lucrări științifice, realizate de autori din România, Marea Britanie, Turcia, Australia, Polonia, Elveția, Malta, Franța, Spania, Filipine, Israel, SUA, Grecia, Portugalia, Brazilia, India, Zimbabwe, Africa de Sud, Qatar, Republica Moldova, Slovacia, Ungaria și Arabia Saudită. Tot în aceeași zi, între 10:00-11:30, studenții se vor putea întâlni cu diverși întreprinzători în intervalul, iar, în intervalul orar 12:00-13:00, un reprezentant CCOPA va susține un workshop privind deciziile profesionale. Ziua se va încheia cu Board Games Night, activitate în cadrul căreia studenții vor avea posibilitatea să socializeze și să joace diverse jocuri.

Vineri,17 mai 2024, va fi dedicată evenimentului „Alumni Days”. Studenții vor interacționa cu un Alumn al facultății, Patrick Ciorcilă, organizator Transylvania Open și cofondator Sports Festival, care va prezenta experiența sa de afaceri. Ultima activitate este reprezentată de un Quiz interactiv, care va cuprinde atât întrebări referitoare la Facultatea de Business, Universitatea Babeș-Bolyai, mediul economic, mediul business, cât și unele de cultură generală.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *