June 16, 2024

U Cluj a pierdut, scor 2-3 (1-1), meciul din Bănie cu FCU Craiova, după un joc slab care le-a permis gazdelor să obțină prima lor victorie în campionat după aproape trei luni. Clujenii, aflați în cursa pentru obținerea unui loc în barajul care poate duce în Europa, au deschis scorul primii, în min.17, prin Silaghi, dar au fost egalați opt minute mai târziu după un eurogol reușit de Baeten. Acesta a reușit ”dubla” în min.55, dar Anselmo a reaprins speranțele formației lui Ioan Ovidiu Sabău, cu golul egalizator reușit în minutul 74. Bucuria a durat însă doar două minute, gazdele reușind să intre din nou în avantaj prin Blănuță!

U Cluj este, momentan, pe locul patru în play-out, și e nevoită să termine între primele patru echipe pentru a spera la o calificare în Conference League.

„Poate nu știm ce înseamnă să jucăm în Europa, am intrat în vacanță. Sunt dezamăgit, supărat, vorbim de Europa… Nu știu dacă s-au mulțumit cu puțin. Dar nu ai voie.

Puteau mai mult, puteau să facă 2-0. Sunt multe lipsuri ca să ajungem mai sus, văd altfel lucrurile, poate că așteptările mele sunt prea mari. Ne-am îndeplinit un obiectiv, salvarea de la retrogradare. Nu ai cum să iei gol atât de ușor, să îți plece jucătorii adverși atât de ușor din spate. Ai emoții la fiecare acțiune în care că iei gol.

Am câștigat când am reușit să pasăm, fără să intrăm în duel. Nu am legat 5 pase în acest meci, am da numai la adversar. Nu e nicio presiune, puteam juca relaxați. Ne gândim să fim în primele 10, să jucăm în baraj, dar arătăm prea puțin. Trebuie să ne placă meseria asta, să arate că sunt fotbaliști”, a declarat Ioan Ovidiu Sabău, la finalul meciului.

Cum am trăit meciul

Echipele de start:

FCU Craiova: Gurău – Negru, Compagnucci, Lacroix, Padula – Pop, Achim – Bahassa, Bauza, Baeten – Blănuță
Rezerve: Enache, Mascarenhas, Kvakic, Lekiatas, Albu, Dragu, Van Durmen, Blidar, Sidibe, Chițu, IbrahimPauză

U Cluj: Gertmonas – Oancea, Masoero, Thalisson, Roger – Silaghi, Simion, Doukoure, Gheorghe – Roguljic, Nistor
Rezerve: Gorcea, Pițian, Bic, Peteleu, Chipciu, Anselmo, Pănoiu, Ilie, Tescan, Popa

Blănuță are primul șut pe spațiul porții, în min.6, dar Gertmonas reține cu siguranță. Prima ocazie și pentru clujeni în min.9: Silaghi șutează puternic din interiorul careului, dar mingea e pe direcția lui Gurău care reține. Gertmonas intervine salvator, în min.14, la lovitura cu capul din apropiere a lui Pop! GOOOOOOOL U Cluj: SILAGHI înscrie simplu din fața careului mic, în min.17! 0-1 Șutul lui Vali Gheorghe trimite mingea în bara porții craiovene, în min.22! GOL Craiova! BAETEN înscrie spectaculos din afara careului, în min.25! 1-1! Oancea șutează din afara careului, în min.26, dar ratează ținta. Pauză în Bănie!

Nicio modificare făcută de Ioan Ovidiu Sabău în formația sa la pauză.  Ocazie mare de gol ratată de gazde, în min.54, care a reluat puternic cu capul după un corner, dar Gertmonas respinge excelent! GOL Craiova! BAETEN reușește ”dubla”, în min.55, cu o reluare spectaculoasă cu capul din plonjon! 2-1! Intră Anselmo, la clujeni, în locul lui Simion, în min.60. Gazdele cer penalty, în min.62, la pătrunderea lui Bausa, doborât de Nistor în suprafața de pedeapsă! VAR decide că intervenția clujeanului a fost regulamentară! Iese și Oancea, înlocuit de Bic, în min.68. GOOOOOOOOL U Cluj! ANSELMO restabilește egalitatea, în min.74, din interiorul careului, după o excelentă pasă a lui Roguljic! 2-2! GOL Craiova! BLĂNUȚĂ își duce din nou avantaj echipa, în min.76! 3-2! Dublă schimbare la U Cluj, în min.80: au ieșit Doukoure și Roguljic, au intrat Ilie și Pănoiu. Anselmo u nimerește cadrul porții cu un șut de la distanță, în min.86. Meciul se va prelungi cu cinci minute! Final de meci!

Etapa următoare, U Cluj va juca sâmbătă, 4 mai, cu Dinamo București, pe Cluj Arena, cu începere de la ora 20.00.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *