June 16, 2024

Festivalul Verde de la Turda continuă cu numeroase activități educatieve și de mediu până în data de 31 mai. Cea de-a treia ediție a Festivalului a debutat în 22 mai iar până acum au fost organizate o serie de activități de informare și bune practici privind protejarea mediului înconjurător, oferind soluții eficiente pentru un mediu și un oraș mai verde. Festivalul se adresează elevilor, profesorilor din toate ciclurile de învățământ și tuturor cetățenilor din Turda.

Partenerii noştri au venit cu o serie de inițiative de încurajare pentru ca oamenii să adopte practici mai prietenoase cu mediul, cum ar fi: reducerea consumului de energie, reciclarea, utilizarea transportului electric sau a bicicletei, îndemnarea la mişcare şi o alimentaţie sănătoasă. Luni, 27 mai, am avut alături școlile și grădinițele turdene, ONG-urile partenere, asociații sportive și alți parteneri, care au participat proactiv cu idei, acțiuni concrete și multă implicare. Parcul Central a fost decorat cu aranjamente florale iar cu sprijinul celor de la Domeniul Public Turda au fost amenajate locuri de relaxare şi hamace. Am avut parte de multa mișcare, voie buna și energie alături de toți cei care au participat la povestea noastră”, a transmis Primăria Turda.

În cursul zilei de marți, în ziua a șaptea a Festivalului Verde la Turda echipele de la Supercom s-au ocupat de acțiunile de igienizare a punctelor subterane și containelelor de la punctele gospodărești situate pe străzile: Tineretului, Zambilelor, Panseluțelor, Macilor, Lotus, Lianelor, Toamnei, Amurgului, Nuferilor, Narciselor, Constructorilor, Baladei, Calea Victoriei, Rapsodiei, Păpădiei, Barbu Lăutaru, George Coșbuc, Războieni, Ioan Ratiu, 22 Decembrie, Nicolae Teclu, Nicolae Titulescu și Libertății. De asemenea,s-au împărțit flyere la asociațiile de proprietari din aceaste zone care conțin informații despre colectarea selectivă corectă a deșeurilor.

În același timp, Supercom a colectat 640 kg de deșeuri de hârtie de la Liceul Teoretic ”Liviu Rebreanu”.

„Mulțumim pentru implicare tuturor participanților și operatorului de salubritate Supercom! Trăiește curat, colectează separat!”, a transmis Primăria Turda.

Luni, 27 mai în Parcul Central, Asociația Club Științific Turda, Amos, alături de școlile și liceele turdene au desfășurat proiecte de promovare a proiectelor de mediu iar ,,Banca Regională pentru Alimente Cluj” și Asociația ,,Activ pentru Tine” au semnalat importanța gestionării ,,Risipei Alimentare”. De asemenea, s-au prezentat metode prin care poți să te menții sănătos printr-o alimentație corectă și sport, iar juniorii de la AHC Potaissa Turda au organizat activități de handbal interactiv. Totodată, trupa de majorete Phoenix au le-au făcut celor prezenți o demonstrație dans de majorete ia TUP Turda a prezentat o serie de activități de informare privind importanța unui mediu curat. A avut loc și parada costumelor reciclabile în care au fost implicate școli și grădinițe din oraș iar la ora de sănătate au fost prezentate demonstrații practice privind importanța igienei personale și dentare.

Ne bucurăm că activităţile au fost interesante şi captivante iar cu siguranță zâmbetele și atmosfera din parc confirmă faptul că ziua a fost una reușită! Mulțumiri celor de la Macromex pentru susținere și pentru momentul dulce și răcoritor”, au precizat organizatorii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *