June 20, 2024

Sărăcia are corespondent în numărul de furturi de magazine. Tot mai multe cazuri de astfel de fapte se înregistrează în județul Cluj iar supermarketurile și magazinele clujene au ales să apeleze la sisteme antifurt pentru o mare parte dintre produsele alimentare și cosmetice.

IPJ Cluj a anunțat sâmbătă că doi tineri în vârstă de 26, respectiv 27 de ani, din municipiul Dej, respectiv comuna Cășeiu au fost reținuți după ce au încercat să sustragă bunuri dintr-un magazin din Gherla. Unul dintre autori este cercetat sub aspectul infracțiunilor de tentativă la infracțiunea de furt calificat și tulburarea ordinii și liniștii publice, iar celălalt pentru tentativă la furt calificat și amenințare.

Potrivit Poliției, în data de 6 iunie a.c., în jurul orei 21.50, cei doi ar fi încercat să sustragă produse dintr-un supermarket, fiind surprinși de agentul de pază înainte de a trece de casele de marcat express. În acel moment, unul dintre ei i-ar fi adresat amenințări cu acte de violență și ar fi părăsit imediat magazinul, iar celălalt l-a agresat fizic pe agentul de pază. Astfel, prin acțiunile sale acesta a creat o stare de temere pentru celelalte persoane prezente în locație, tulburând ordinea și liniștea publică.

„În baza activităților investigative, polițiștii au depistat persoanele bănuite de comiterea faptelor, iar în temeiul materialului probator, au dispus măsura reținerii pentru 24 de ore față de aceștia”, a anunțat IPJ Cluj.

Pentru a preveni asemenea situații și a reduce pagubele, tot mai multe supermarketuri și magazine clujene au ales să apeleze la sisteme antifurt pentru o parte dintre produsele alimentare după s-au înregistrat tot mai multe cazuri de furt.

Printre produsele de pe rafturi ce au fost închise în sisteme de protecție se numără conservele, untul, brânza și cosmeticele.

Anul trecut, potrivit datelor de la IPJ, a fost  înregistrată o  creștere a acestui gen de infracțiuni.

În economia infracţiunilor patrimoniale, ponderea cea mai mare o ocupă infracţiunile de furt, respectiv 52,65% din total.


 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *