June 16, 2024

Cunoscutul actor Emanuiel Petran, fost director al Teatrului de Păpuși Puck, a intrat în greva foamei, fiind a treia oară când artistul recurge la acest gest extrem.

Emanuiel Petran spune că a ales să protesteze din nou pentru a atrage atenția cu privire la planurile făcute împotriva României de a dispărea ca țară și preluarea bogățiile țării pe persoană fizică.

„Din data de luni, 3 iunie, ora 10, pe banca de lângă Monumentul Memorandiștilor din Cluj Napoca, actorul, regizorul și fostul manager al Teatrului Puck, Emanuel Petran, intră din nou în greva foamei.

Fiindcă actele comise împotriva mea în ultimii 5 ani de cei pe care îi voi numi mai jos și mulți alții, mi-au marcat enorm viața, mi-au distrus imaginea publică, m-au îmbolnăvit, au participat la moartea părinților mei, mi-au luat dreptul la muncă, m-au făcut de patru ani să-mi dedic o mare parte din viață proceselor și studierii legilor, au participat conștient, împotriva legii la distrugerea activității unor instituții aflate în subordine, doar pentru ca acestea să fie controlate ilegal, în data de 3 iunie voi începe din nou Greva Foamei, așa cum am promis. Am făcut acestora și altor funcționari publici, judecători, avocați peste 12 plângeri penale la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și la Inspecția Judiciară și la Parchetele din Cluj Napoca, dar sunt conștient că sistemul funcționează ca un monolit și toți se apără între ei, fiindcă altfel nu și-ar permite să facă aceste lucruri în grup și în mai multe dosare. Nu mă adresez aici decât câtorva, celor cărora la anumite nivele au putere decizională. Ceea ce reiese, din păcate, este că distrugerea instituțiilor publice și prin ele distrugerea României, este un plan pus la punct la nivel național în care sunt angrenați majoritatea celor care ne conduc, care au funcții politice, care au dezvoltat un control în interes personal și de grup asupra instituțiilor. Acest lucru nu se poate întâmpla decât dacă există un plan conceput la nivelul întregii țări și care este urmat programatic, conștientizat de către toți aceștia și pus în aplicare.

De ce s-ar organiza acest lucru? Ceea ce se întâmplă cu România și cu cetățenii ei arată de ce. Pentru a dispărea ca țară, pentru a prelua bogățiile țării pe persoană fizică. Astfel, toți aceștia participă la un furt la nivelul întregii țări, numit de către ei democratizarea României. Îmi fac din nou datoria de cetățean, de om, de român care a jurat ca militar să-și apere țara, să atrag atenția din nou asupra a ceea ce se întâmplă cu noi. Pornind de la ceea ce mi s-a întâmplat mie este clar că sistemul este pregătit să acționeze așa împotriva oricui, ceea ce arată că cei care ar trebui să ne protejeze s-au constituit într-o imensă gașcă care luptă împotriva noastră, a populației, pentru ca ei să facă avere, iar noi să plătim datoriile. Iar cei care nu mai pot să muncească, să dispară. Lucrurile pe care le spun și care sunt deducții logice influențate de activități din trecut ale acestora, care ne-au adus aici și care nu pot duce la alte rezultate decît cele spuse de către mine, se vor vedea în cel mai scurt timp, după alegeri. Ceea ce doresc eu este ca cei care au organizat aceste lucruri sau cei care au participat la implementarea lor să ne spună acum, când vor să fie aleși din nou sau să-și continue mandatele, de ce au făcut lucrurile acestea împotriva noastră? După acțiunile lor se vede că sunt extrem de organizați să distrugă toate instituțiile statului, pe care ei le conduc și apoi acestea să fie preluate, tot de către ei”, a tarnsmis Emanuiel Petran.

Totodată, actorul acuză conducerea Teatrului Național din Cluj-Napoca de faptul că face demersuri pentru a fi înlăturat din instituție.

El spune că dacă reprezentanții autorităților locale și județene, conducerea Teatrului Național din Cluj-Napoca și conducerea Curții de Apel Cluj nu vor merge să discute cu el, în 9 iunie va apela la gestul extrem de pe o clădire din centrul orașului.

„Dacă nu vin, în data de 7 voi urca pe o clădire din centru și voi aștepta acolo ca cei pe care i-am numit să vină să stea de vorbă cu mine și să dea explicații în fața întregului oraș.

Dacă nu vin nici de data aceasta, în data de 8, îmi voi tăia degetul mic de la mâna stângă, în semn de protest față de autorități care au generat asupra mea și asupra Clujului ceea ce spun, pentru a avertiza populația și pentru a le demonstra că ceea ce spun, ceea ce doresc, ceea ce au generat este extrem de grav pentru mine, pentru populație și pentru viitorul României. Și că ei, deși le cer public să ia măsuri ca aceste lucruri să nu se mai întâmple, deși sunt vinovați ignoră cererea mea. Astfel, se înțelege că căldura postului lor și a beneficiilor lor este multe mai mare decât adevărul, decît viața oamenilor, decât funcționarea corectă a instituțiilor lorm, deci, fac parte dintr-un sistem represiv, făcut împotriva populației prin care înceracă doar să-și protejeze interesele și averile făcute. Făcute din bani publici, fiindcă din salariul de bugetar nu ai cum să construiești blocuri personale.

Apoi în data de 9 voi face un gest extrem de pe aceea clădire.

Aceasta este una dintre variante. Dacă voi urca pe clădire atunci înseamnă că aceasta este varianta”, a precizat Petran.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *