May 18, 2024

Acum doi ani, când s-a dat în folosință noua grădiniță cu program prelungit de la Bonțida, primarul comunei, Emil Cârhaț a promis că o astfel de unitate învățământ preșcolar se va construi și în localitatea componentă Răscruci. Iată că planul edilului-șef s-a pus în practică. Zilele trecută la Răscruci, într-un cadru festiv în vecinătatea Școlii Profesionale a avut loc inaugurarea clădirii noii grădinițe, o realizare frumoasă a edililor bonțideni.

Festivitatea a fost onorată de ÎPS Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj, prof. Marinela Marc, inspector Școlar General al Județului Cluj, precum și de reprezentanții Prefecturii Județului Cluj. Luna martie marchează nu doar o perioadă de regenerare și reînnoire, odată cu venirea primăverii, ci și începutul unei etape istorice, memorabile pentru localitatea Răscruci din comuna Bonțida. Din dorința de dezvoltare a zonei, s-a dovedit că prin perseverență, implicare și depășirea provocărilor, se poate realiza un proiect măreț, chiar și într-o comunitate mică. Faptul că în localitatea de pe Valea Someșului Mic prin grija Primăriei Bonțida există un spațiu modern dedicat educației și dezvoltării armonioase a copiilor face ca noua grădiniță să capete și mai multă valoare. În același timp, noua unitate preșcolară ușurează viața părinților, oferind siguranța și liniștea de care au nevoie, în condițiile multor responsabilități. Prin accesul facil, zona de joacă, vecinătatea cu drumul public, spațiul modern oferă micuților mediul unei educații corespunzătoare , la nivelul cerințelor actuale ale învățământului modern. Noua grădiniță are o capacitate de 80 de locuri, dotarea sălilor de joacă oferind condiții dintre cele mai bune derulării activităților educative.

Tot în acest an, la Răscruci vor fi demarate lucrările la noua creșă, la fel un proiect îndrăzneț a administrației locale din Bonțida. În prezent, se rezolvă ultimele detalii referitoare la terenul pe care va fi amplasat obiectivul social. Investiții de mare importanță pentru tinerii căsătoriți din pitoreasca așezare care adăpostește renumitul castel Bánffy.

Szekely Csaba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *