May 23, 2024

 

Între 17 și 19 mai, în inima orașului Cluj-Napoca, se va desfășura un eveniment cu totul special, care aduce în prim-plan meșteșugurile tradiționale și arta sustenabilă: IARMAROC la Sat – Festivalul Creației și Artelor. În Parcul Etnografic ”Romulus Vuia”, peste 50 de meșteșugari, artiști și creatori locali se vor reuni pentru a oferi o experiență autentică și captivantă vizitatorilor.

Un spațiu pentru creație și sustenabilitate

Povestea din spatele IARMAROC.com își are rădăcinile în dorința de a reda importanța creației umane față de producția în masă și de a păstra vii tradițiile transmise din generație în generație. Astfel, acest festival este mai mult decât o simplă adunare de produse și servicii; este un spațiu în care se celebrează autenticitatea, meșteșugurile tradiționale și un stil de viață sustenabil.

Emilian Vasi, Fondatorul IARMAROC.com și Coordonatorul IARMAROC La Sat, subliniază importanța evenimentului: „IARMAROC.com reprezintă imaginea unei lumi unde creativitatea umană este mai importantă decât producția în serie, iar creatorii pot avea un stil de viață sustenabil pe baza creațiilor lor. Vrem să creăm un spațiu unde oamenii intră în contact direct cu creatorii și astfel contribuie la transmiterea tradițiilor și a obiceiurilor. Ne distanțăm de tot ce înseamnă producție în serie și ne concentrăm pe produse autentice, făcute de oameni, unice în imperfecțiunea lor. Susținem transmiterea tradițiilor și vrem să vă aducem mai aproape de oamenii care încă le dau mai departe din generație în generație”.

O varietate bogată de activități și experiențe

Programul bogat al festivalului promite să satisfacă toate gusturile și interesele. De la concerte live și DJ seturi vinil, la expoziții de sculptură, pictură și fotografie, proiecții de film și teatru, fiecare moment al festivalului este gândit pentru a aduce în prim-plan diversitatea și creativitatea.

Pentru cei mici, dar și pentru cei mari, vor fi disponibile ateliere interactive de creație și artă, activități educative și de dezvoltare personală, precum și zone special amenajate pentru joacă și relaxare. Cu peste 50 de standuri de producători din întreaga țară, vizitatorii vor avea ocazia să descopere și să achiziționeze produse tradiționale, contemporane, cosmetice și gourmet, realizate cu migală și pasiune de către creatorii locali.

Mai mult decât un simplu târg de meșteșuguri și artă, IARMAROC la Sat își propune să militeze împotriva consumului de masă, a producției nesustenabile și a alimentației nesănătoase. Prin promovarea produselor locale, sustenabile și autentice, festivalul încurajează o abordare mai conștientă și responsabilă față de mediul înconjurător și față de comunitatea locală.

Biletele pentru festival sunt disponibile la prețuri accesibile, oferind acces la toate activitățile desfășurate pe durata celor trei zile. Vizitatorii pot achiziționa bilete online sau de la intrare, iar prețurile sunt 30 de lei pentru o singură zi și 45 de lei pentru toate cele 3 zile ale festivalului.

IARMAROC la Sat reprezintă o oportunitate unică de a descoperi și de a aprecia meșteșugurile tradiționale, arta autentică și stilul de viață sustenabil. Cu un program diversificat și plin de surprize, acest festival invită publicul să exploreze și să se bucure de bogăția creativității locale și a tradițiilor transmise de-a lungul timpului.

Mara A. MUNTEAN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *