May 23, 2024

Inspectoratul Școlar Județean Cluj a anunțat că incidentul de luni, de la școala din centrul municipiului Cluj-Napoca a avut loc în timpul orei de engleză. ISJ Cluj cataloghează incidentul ca fiind un „eveniment deosebit”, precizând că a avut loc la Liceul de Arte Vizuale „Romulus Ladea” Cluj-Napoca, județul Cluj, între orele 14:00-15:00, respectiv la ora de limba engleză, în prezența colegilor și a profesoarei.

„Pompierii din cadrul Detașamentului 1 Cluj-Napoca, alături de un echipaj SMURD, tip terapie intensivă mobilă, au intervenit pentru a acorda asistență medicală de urgență unei tinere care a căzut de la etajul I al unității de învățământ, Liceul de Arte Plastice, „Romulus Ladea” Cluj-Napoca.
Echipajele operative au găsit tânăra în stare de conștiență, era cooperantă și prezenta multiple traumatisme. Echipajul SMURD i-a acordat asistență medicală de urgență, ulterior fiind transportată la spital pentru îngrijiri medicale.
Din declarațiile profesoarei reiese că eleva s-a dus înspre colegii din spatele clasei, în timp ce profesoara discuta cu un alt elev. Când a văzut-o stând în șezut, pe pervazul geamului din spatele clasei, a atenționat-o să coboare, îndreptându-se spre ea, moment în care fata s-a lăsat pe spate și și a căzut în gol”, a anunțat ISJ Cluj, precizând că directorul Liceului de Arte Vizuale „Romulus Ladea” Cluj-Napoca a informat imediat I.Ș.J. Cluj cu privire la incidental petrecut în spațiul școlii, potrivit procedurii de comunicare a incidentelor în regim de urgență.
Vom reveni cu detalii, privind starea de sănătate a elevei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *