June 16, 2024

Cei 95 de ani de activitate ai Institutului Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuță” din Cluj-Napoca (IOCN) vor fi marcați la Cluj alături de invitați speciali veniți de peste hotare, inclusiv din Statele Unite ale Americii. Astfel, între 14 și 18 iunie 2024, cei 95 de ani de activitate vor fi sărbătoriți printr-o serie de manifestări, denumite generic Zilele Institutului.

La aceste acțiuni vor fi prezenți invitați din Europa și Statele Unite ale Americii: Ellen Griesshammer – Germania, Eva Jolly – Suedia, Darya Kizub – USA, Per Magnus Mæhle – Norvegia, Uta Schmidt-Strassburger – Germania. În cadrul Zilelor Institutului Oncologic, se vor desfășura Forumul Național de Gineco – Oncologie, ediția a VII-a cu tema Cancere ginecologice” și Conferința Societății Române de Chirurgie a Sânului și Oncologie, ediția a IX-a, cu tema „Tratamentul cancerului mamar”.

Potrivit site-ului unității spitalicești, reprezentanții IOCN consideră că Zilele Spitalului reprezintă un moment potrivit pentru a reflecta asupra progreselor, a obstacolelor depășite și a reușitelor obținute împreună de cadrele medicale și oferă șansa acestora să se reîntâlnească și consolideze legăturile, întărind astfel spiritul de echipă.
Referindu-se la Zilele Institutului, pentru același site, prof. dr. Patriciu Achimaș-Cadariu precizează că sunt momente în care se celebrează angajamentul fiecărui cadru medical sau administrativ față de performanță și inovație în îngrijirea pacienților.

În opinia prof. dr. Patriciu Achimaș-Cadariu, Institutul și-a îmbunătățit continuu practicile medicale, a adoptat tehnologii de vârf și a promovat cercetarea și inovarea în tratamentele oncologice. Suntem mândri să fim la vârful progresului medical, dar recunoaștem că acest lucru vine cu responsabilitatea continuă de a ne menține la cel mai înalt standard și de a ne asigura că fiecare pacient primește cea mai bună îngrijire posibilă”, declară prof. dr. Patriciu Achimaș-Cadariu. Același medic spune că performanțele medicale se reflectă în fiecare semn de speranță restabilită și în fiecare etapă câștigată în lupta împotriva cancerului. Acestea nu sunt doar cifre și statistici, ci povești de curaj, determinare și perseverență care demonstrează angajamentul nostru față de misiunea noastră. În fiecare zi suntem inspirați de curajul și reziliența pacienților noștri și suntem hotărâți să continuăm să le oferim speranță și angajamentul nostru în a căuta mereu modalități noi și mai eficiente de a trata și învinge cancerul.”, afirmă dr. Achimaș-Cadariu. Cunoscutul doctor clujean ureazăLa mulți ani Institutului Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuță” și tuturor celor implicați în a continua cei 95 de ani de excelență în oncologie.

La rândul său, cu ocazia aniversării amintite, managerul IOCN, șef lucr. dr. Ioan Cătălin Vlad, transmite un mesaj de mulțumire întregii echipe IOCN: În aceste zile marcăm un moment deosebit în istoria noastră medicală – aniversarea a 95 de ani de la înființarea spitalului nostru. Este o ocazie deosebită pentru a reflecta asupra realizărilor noastre, a progresului pe care l-am înregistrat și a impactului pe care l-am avut în comunitatea noastră. Aș dori să transmit sincere mulțumiri întregii echipe pentru devotamentul, angajamentul și profesionalismul demonstrat de-a lungul anilor. Sunteți adevărații piloni ai acestei instituții și fără contribuția dumneavoastră, nu am fi putut să atingem această marcă remarcabilă. m fi putut să atingem această marcă remarcabilă. De-a lungul decadelor, spitalul nostru a fost martor la nenumărate momente de bucurie, tristețe, dar mai presus de toate, de speranță și vindecare. Fiecare dintre voi, de la medici și asistente la personalul administrativ și de întreținere, ați contribuit la menținerea standardelor ridicate de îngrijire medicală și la crearea unui mediu sigur și confortabil pentru pacienții noștri. În anii ce urmează, ne așteaptă noi provocări și oportunități, iar cu sprijinul vostru și cu spiritul nostru colectiv de echipă, sunt convins că vom continua să fim o forță pozitivă în domeniul medical și în comunitatea noastră. Încă o dată, vă mulțumesc tuturor pentru contribuția voastră la succesul nostru comun. Sărbătorim împreună această aniversare remarcabilă și să ne continuăm munca cu același zel și devotament în viitor.

Sursă foto: Site-ul Institutului Oncologic

Tia SÎRCA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *