April 12, 2024

Mens sana in corpore sano!” – iată deviza sub care lucrează unii dintre edilii localităților de pe Valea Someșului Mic, care doresc un tineret sănătos și voios care să facă mișcare și sport. Toate aceste intenții se transpun în practică prin investițiile și proiectele stabilite pe acest an.

În comuna Bonțida, primarul Emil Cârhaț ne-a informat că în curând demarează lucrările la reamenajarea bazei sportive din localitatea Răscruci, unde este mare nevoie de această investiție, terenul de fotbal având o vechime mare, iar în ultimii 30 de ani acolo nu s-a făcut mare lucru. După spusele edilului-șef va fi refăcut gazonul de joc, vor fi construite vestiare și anexe noi, se va amenajare o tribună nouă. În viitor se preconizează și dotarea bazei sportive cu instalație de nocturnă. Să nu uităm, Răscruciul a avut totdeauna formații de fotbal renumite, care în anii 60 activau chiar și la nivelul fostei regiuni Cluj. În prezent, Viitorul Răscruci participă la întrecerile ligii a V-a. Mergând mai departe, în municipiul Gherla se află în fază finală construirea modernului bazin de înot didactic acoperit, o adevărată bijuterie al sportului local, unde copiii orașului vor avea ocazia să urmeze cursuri de înot, nemaifiind obligați să se deplaseze la Dej. Un mare avantaj pentru tineretul urbei, care de mult visează la o astfel de locație. Iată prin grija Primăriei, în acest an, și această problemă s-a rezolvat. Tot la Gherla, se află în plină reamenajare și stadionul din parc, unde, deocamdată se lucrează la amenajarea unui nou gard de împrejmuire. În final, în municipiul Dej, după afirmația primarului Costan Morar, în acest an se va inaugura noua bază sportivă Obor, unde se găsește un teren de fotbal cu gazon artificial, o tribună cu 300 de locuri, o parcare de autoturisme, fiind asigurat și iluminatul nocturn. Tot la Dej, se extinde Parcul balnear „Toroc” de la marginea municipiului spre cartierul Ocna Dej, unde la dispoziția amatorilor se găsește și un miniteren de fotbal acoperit cu gazon artificial.

Să mai spună cineva că primarii de pe Valea Someșului Mic nu poartă grija tineretului dornic să facă exerciții fizice și sport. După modernele stadioane construite în ultimii ani în comunele Jucu și Iclod (despre care am relatat la momentul potrivit), iată că aria bazelor sportive se extinde la Bonțida, Gherla și Dej, în ultimul municipiu în planul administrației locale figurând și modernizarea stadionului Unirea din parc. Deci, sunt multe noutăți și în acest domeniu.

Szekely Csaba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *