July 1, 2025

Grădina Academiei Române, Filiala Cluj-Napoca, găzduiește luni, 22 iulie 2024, de la ora 17.30, o întâlnire culturală remarcabilă cu Irina Chițu, Ioan-Aurel Pop și Dan C. Vodnar. Cele trei personalități vor împărtăși cu cei prezenți aspecte din atelierul scrierii recente a unor volume care explică pe înțelesul elevilor și al publicului larg câteva teme esențiale din domeniile în care autorii excelează, anunță organizatorii evenimentului, reprezentanții Academiei Române Filiala Cluj-Napoca.

Astfel vor fi prezentate volumele: „Secretul banilor. Educația financiară pe care nu o înveți la școală” – autori: Irina Chițu și Denisa Dascălu, „Prezentul din trecut. Istoria pe care nu o înveți la școală” – autor Ioan-Aurel Pop și „Știință cu sare și piper. Chimia pe care nu o înveți la școală”– autor Dan Cristian Vodnar. „Pledând pentru reapropierea tinerilor cititori de zone ale cunoașterii și culturii adesea ignorate în prezent, dar esențiale în formarea personală și civică a acestora, volumele fac parte din colecția „Pe care nu o înveți la școală”, apărută sub egida Corint Educațional”, informează organizatorii evenimentului.

Evenimentul deosebit va fi moderat de către Simona Preda, brand manager Corint.

Irina Chițu este analist financiar, jurnalistă și realizatoare a podcastului de educație financiară „Drumul Banilor”. Autoare a cărții „Secretul banilor. Educația Financiară pe care nu o înveți la școală”, Irina Chițu susține cursuri de educație financiară, implicându-se activ în proiecte dedicate educației alături de presă, asociații de consumatori și instituții financiare. În anul 2006, a lansat comparatorul bancar FinZoom.ro, un ghid financiar gratuit dedicat consumatorilor de produse și servicii financiare.

Ioan-Aurel Pop, academician, președintele Academiei Române, fost rector al Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, autor al cărții „Prezentul din trecut. Istoria pe care nu o înveți la școală”, a scris peste optzeci de cărți, tratate și manuale de istorie și peste șapte sute de studii și articole.

Dan C. Vodnar, președintele Senatului Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca, deține zeci de premii naționale și internaționale, inclusiv Medalia de Aur obținută la Salonul de Inventică de la Geneva. Autor al cărții „Știință cu sare și piper. Chimia pe care nu o înveți la școală”, Dan C. Vodnar a fost introdus de organizația Foreign Policy în „Top 100 de oameni care schimbă România în bine”, iar rezultatele din cercetare l-au clasat în „Top 2% oameni de știință din lume”, în domeniul științelor alimentare. Întâlnirea se va încheia cu o sesiune de autografe.

T.S.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *