May 18, 2024

Lungmetrajul „Oppenheimer” a fost marele câştigător al celei de-a 77-a ediţii a galei premiilor Academiei Britanice de Arte ale Filmului şi Televiziunii (BAFTA), care a avut loc duminică seară la Londra, după ce a triumfat la şapte categorii, printre care „cel mai bun film”, „cel mai bun regizor” (Christopher Nolan) şi „cel mai bun actor în rol principal” (Cillian Murphy), informează Reuters şi revista Variety.

„Oppenheimer” este un lungmetraj biografic ce prezintă povestea creatorului bombei atomice în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, J. Robert Oppenheimer, un fizician de geniu, care ajunge să fie torturat de consecinţele invenţiei sale.

Cu o durată de trei ore, „Oppenheimer”, unul dintre lungmetrajele cu cele mai mari încasări obţinute în 2023 la nivel mondial, a câştigat duminică seară principalul trofeu al galei BAFTA, atribuit la categoria „cel mai bun film”. S-a impus, de asemenea, la categoriile „cea mai bună regie” (Christopher Nolan, care a obţinut astfel primul său premiu BAFTA), „cel mai bun actor în rol principal” (Cillian Murphy), „cel mai bun actor în rol secundar” (Robert Downey Jr.), „cel mai bun montaj”, „cea mai bună imagine” şi „cea mai bună coloană sonoră”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *