May 18, 2024

Comitetul local pentru situații de urgentă reunit sâmbătă în urma alunecărilor de teren de pe strada Uliului din Cluj-Napoca a stabilit închiderea circulație pe această arteră, urmând să se identifice rute alternative.
„În ceea ce privește alunecarea de teren de pe strada Uliului nr. 90, Primăria municipiului Cluj-Napoca transmite următoarele:

Joi, 25 aprilie, am constatat că au apărut cedări și fisuri în carosabilul de pe strada Uliului în dreptul numărului 90.
Au fost luate primele măsuri de semnalizare și ținerea sub observație a zonei – semnalizare rutieră de restricționare a circulației autovehiculelor pe banda carosabilă afectată (banda de coborâre).
Având în vedere că prognoza meteo indica precipitații, pentru a nu se agrava starea de fapt, am trecut la sigilarea fisurilor (pentru a nu intra apa meteorică)”, a transmis Primăria Cluj-Napoca. Reprezentanții administrației publice locale au precizat că vineri, 26 aprilie, s-a constatat că situația din teren s-a agravat, limitându-se astfel tonajul la maxim 2 tone. „Am asigurat permanența cu doua echipaje ale Poliției Locale pentru asigurarea implementării măsurilor necesare și informarea cetățenilor.

Vineri spre sâmbătă alunecarea a continuat, astfel că azi, 27 aprilie 2024 a fost convocat Comitetul Local pentru Situații de Urgență, unde au fost stabilite următoarele măsuri:
1. Închiderea circulației auto pe strada Uliului, pe tronsonul afectat de alunecari;
2. Identificarea unor rute alternative de acces;
3. Mandatarea RADP să intervină pentru amenajarea rutei alternative, acolo unde este necesar.

Primăria Cluj-Napoca alături de toate instituțiile abilitate continuă monitorizarea situației și implementarea măsurilor necesare”, a anunțat municipalitatea clujeană.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *