June 25, 2024

Comunitatea Social Moms organizează primul eveniment la Cluj-Napoca – „Maratonul Sănătății”, o conferință dedicată sănătății copiilor. Acesta se va desfășura pe 26 mai, între orele 10:00 – 15:30, la Grand Hotel Napoca din Cluj-Napoca. Participarea este gratuită, însă locurile sunt limitate și necesită înregistrare prealabilă.

Evenimentul aduce împreună părinți și specialiști din domeniul medical, oferind o platformă de discuții deschise și acces la informații validate științific. Participanții vor beneficia de prezentări detaliate și sesiuni interactive unde vor putea învăța despre cele mai noi și eficiente metode de îngrijire a sănătății copiilor, informează Comunitatea Social Moms într-un comunicat de presă. Citând aceeași sursă, „Maratonul Sănătății” va cuprinde două paneluri de discuții: primul va aborda sarcina, nașterea și adaptarea la primele săptămâni acasă cu nou-născutul, cu teme precum sănătatea mamei și a fătului pe perioada sarcinii, nașterea naturală versus nașterea prin cezariană, alăptarea, îngrijirea nou-născutului și sănătatea emoțională a mamei, iar al doilea panel se va concentra pe îngrijirea copiilor în primii 3 ani de viață (cu discuții despre nutriție, somn, prevenția și gestionarea celor mai frecvente boli).

Specialiștii care au confirmat prezența sunt prof. dr. Sorin Man, medic primar pediatru, conf. dr. Andrei Măluțan, medic primar obstetrică-ginecologie, dr. Gabriela Vasile, medic primar neonatolog și pediatru, dr. Paula Heljoni, medic specialist psihiatrie pediatrică și psiholog clinician, dr. Teodora Cătinaș, medic specialist pediatru și consultant în alăptare certificat IBCLC, dr. Simona Rus, medic primar medicină de familie, Brigitta Teocan, moașă licențiată și Raluca Ilea (Zâna Somnului), consultant certificat în somnul copiilor. „Scopul Maratonului Sănătății este de a demonta miturile și informațiile eronate care circulă în spațiul public despre sănătatea copiilor. Dorim să le oferim părinților acces la informații de încredere, susținute de specialiști în domeniu. Este extrem de important ca fiecare proaspăt sau viitor părinte să dețină cunoștințele necesare care să contribuie la dezvoltarea sănătoasă a copilului său,” a transmis Mădălina Putineanu, Managing Director Social Moms.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *