May 21, 2024

Distribuţie Energie Electrică România – DEER a realizat şi pus în funcţiune, în 2023, investiţii în valoare de 777,1 milioane lei, reprezentând 101,7% din valoarea anuală a programului de puneri în funcţiune planificat pentru anul trecut, conform unui comunicat remis, joi, AGERPRES.

Veniturile DEER au crescut cu aproximativ un miliard de lei, respectiv 29,9%, la 4,41 miliarde lei (de la 3,39 miliarde lei în 2022), în principal din efectul generat de creşterea veniturilor recunoscute pe baza stadiului de execuţie a lucrărilor de construcţii şi ca urmare a creşterii tarifelor de distribuţie, cât şi scăderii volumelor de energie electrică distribuită.

„Într-un an în continuare cu multe provocări, am avut realizări extraordinare. Am avut un plan ambiţios de investiţii pentru anul 2023, pe care l-am îndeplinit şi chiar depăşit. Ultimii 3 ani au adus cele mai mari provocări pentru industria energetică. Am avut parte de o criză perfectă – sanitară, economică şi geopolitică – care ne-a afectat. Sunt provocări, şi efectele acestora, cu care încă ne confruntăm, precum lipsa cash-ului sau a forţei de muncă, nu numai în cadrul companiei, dar şi la nivelul întregii pieţe. Suntem mândri că prin eforturile extraordinare pe care le-am făcut ca echipă dedicată şi motivată, alături de un management eficient şi sănătos, cu focus pe rezultate, am reuşit să depăşim situaţiile dificile în care ne-am aflat, ba mai mult, să facem şi performanţă”, a declarat Mihaela Rodica Suciu, director general DEER.

Ea a adăugat că DEER şi-a asumat şi continuă să facă investiţii de peste 100 milioane de euro anual, reprezentând surse proprii, din tarifele de distribuţie, dar şi finanţări importante din alte surse, pentru modernizarea reţelelor şi transformarea acestora în reţele inteligente.

„Suntem campioni la accesarea de fonduri europene! Până în momentul de faţă, am semnat 13 contracte de finanţare, în valoare de 333 milioane de euro, din care 259 milioane de euro valoare nerambursabilă, pe care îi investim în modernizarea şi dezvoltarea reţelei, digitalizare si eficientizarea proceselor de business, pentru o oferi utilizatorilor noştri servicii de înaltă calitate”, a punctat Mihaela Suciu.

Distribuţie Energie Electrică Romania (DEER), parte a Grupului Electrica, este cel mai important operator naţional de distribuţie a energiei electrice, care acoperă 18 judeţe, reprezentând 40,7% din teritoriul României (97.196 kmp). Cu o tradiţie de peste 120 de ani, DEER oferă servicii pentru aproape 4 milioane de utilizatori, prin intermediul unei reţele de distribuţie a energiei electrice de peste 200.000 km.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *