April 21, 2024

Pre┼čedintele rus Vladimir Putin este responsabil de┬ámoartea opozantului Aleksei Navaln├«i┬á├«n ├«nchisoare, a declarat vineri pre┼čedintele american Joe Biden, potrivit Reuters.

Potrivit liderului de la Casa Albă, nu există motive să se creadă că relatările privind moartea lui Navalnîi nu sunt adevărate.

Biden a mai spus c─â nu este surprins de anun┼úul privind decesul opozantului rus, preciz├ónd ├«ns─â c─â este ÔÇ×scandalizatÔÇŁ.

ÔÇ×Nu v─â ├«n┼čela┼úi, Putin este responsabil de moartea lui Navaln├«i. Putin este responsabilÔÇŁ, a declarat pre┼čedintele american ├«n cadrul unui discurs la Casa Alb─â. ÔÇ×Ceea ce s-a ├«nt├ómplat cu Navaln├«i este o nou─â dovad─â a brutalit─â┼úii saleÔÇŁ, a subliniat el.

ÔÇ×Nu ┼čtim exact ce s-a ├«nt├ómplatÔÇŁ, a ad─âugat Joe Biden. ÔÇ×Dar nu exist─â nicio ├«ndoial─â c─â aceasta este consecin┼úa a ceva ce au f─âcut Putin ┼či asasinii luiÔÇŁ, a spus Biden.

Pre┼čedintele SUA, care l-a descris pe opozantul rus drept o ÔÇ×voce puternic─â pentru adev─âr, chiar ┼či ├«n ├«nchisoareÔÇŁ, a men┼úionat c─â ÔÇ×evalueaz─â op┼úiunileÔÇŁ cu privire la un r─âspuns la acest deces, f─âr─â a da mai multe detalii.

├Än 2021, dup─â ce s-a ├«nt├ólnit cu pre┼čedintele rus ├«n Elve┼úia, Biden a fost ├«ntrebat despre consecin┼úe ├«n cazul mor┼úii lui Navaln├«i ┼či a r─âspuns: ÔÇ×Am spus clar c─â consecin┼úele vor fi dezastruoase pentru RusiaÔÇŁ.

ÔÇ×Dumnezeu s─â-l binecuv├ónteze pe Aleksei Navaln├«i, curajul lui nu va fi uitatÔÇŁ, a afirmat Joe Biden.

Activistul ├«n v├órst─â de 47 de ani a decedat vineri ├«ntr-o colonie penitenciar─â ├«ndep─ârtat─â ├«n zona arctic─â, unde isp─â┼čea o pedeaps─â pentru ÔÇ×extremismÔÇŁ, ├«n condi┼úii foarte dificile. Cauza mor┼úii sale ├«nc─â nu este cunoscut─â, fiind a┼čteptat─â expertiza medico-legal─â.

Occidentalii au ├«nvinuit Rusia pentru decesul lui Navaln├«i, iar so┼úia acestuia Iulia Navalnaia a cerut comunit─â┼úii interna┼úionale s─â recunoasc─â faptul c─â ┼čeful statului rus este ÔÇ×personal responsabilÔÇŁ de moartea so┼úului ei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *