June 16, 2024

Moldovenii nu sunt cetăţeni de mâna a doua ai României şi orice zi cu Marcel Ciolacu încă în funcţia de premier este o jignire la adresa Iaşiului şi a Moldovei, susţine preşedintele CJ Iaşi, Costel Alexe, citat într-un comunicat al PNL Iaşi.

„În calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi şi reprezentant al comunităţii, mă văd obligat să îi răspund prim-ministrului României, Marcel Ciolacu, la declaraţia pe care a făcut-o referitoare la regiunea de Nord-Est şi anume ‘Buzăul nu e în Moldova şi vă rog să nu mă jigniţi’. Domnule prim-ministru, moldovenii nu sunt cetăţeni de mâna a doua, nu suntem ruda săracă a Bucureştiului şi nici datori cu ceva pentru proiecte care ni se cuvin. Încetaţi să direcţionaţi fondurile guvernamentale doar spre fiefuri PSD, acolo unde dumneavoastră aveţi un interes electoral să câştigaţi voturi! Noi, la Iaşi şi în Moldova, cerem ceea ce ni se cuvine pentru că această regiune a plătit prea mult tribut PSD şi s-a ales doar cu dispreţ şi deziluzii”, spune Costel Alexe.

Acesta susţine că „orice zi cu Marcel Ciolacu în funcţia de premier e o jignire la adresa Moldovei”.

„Cred cu tărie că orice zi cu Marcel Ciolacu încă în funcţia de premier este o jignire la adresa Iaşiului şi a Moldovei, pentru tratamentul la care am fost supuşi în aceşti ani şi pentru declaraţia complet grobiană făcută în faţa unei ţări întregi: ‘Buzăul nu e în Moldova şi vă rog să nu mă jigniţi’. M-aş fi bucurat enorm să găsesc în aceşti ani un parteneriat onest cu premierul României, Marcel Ciolacu, să deblocăm cu adevărat obiectivele majore pentru Iaşi care ţin de ministerele şi Guvernul României, dar, din păcate, am vazut cu toţii că, în permanenţă, proiect cu proiect, Iaşiul este discriminat şi tăiat abuziv de pe lista priorităţilor, fie că vorbim de proiectul Institutului Regional de Medicină Cardiovasculară, fie că vorbim de centura de ocolire a municipiului Iaşi, centura de la Podu Iloaiei, Sala Polivalentă, stadion nou, Spitalul de Boli Respiratorii. Toate sunt proiecte mature şi fezabile, ţinute însă la sertar doar pentru că aici este o administraţie liberală”, mai afirmă Costel Alexe.

În opinia preşedintelui CJ Iaşi, Marcel Ciolacu a dat dovadă de dispreţ faţă de moldoveni prin declaraţia făcută.

„Am crezut că pot avea un parteneriat onest cu premierul României, până ieri, când am văzut, cu consternare, dispreţul pe care domnia sa îl afişează faţă de moldoveni”, a mai spus Costel Alexe, citat în comunicatul PNL Iaşi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *