June 15, 2024

Conform tradiției cu ocazia Zilei internaționale a Copilului în municipiul Gherla au loc activități variate și interesante organizate pentru cei mici. Manifestările dedicate copiilor încep în orașul de pe Someș încă vineri după amiază, când ei sunt invitați în curtea Muzeului de Istorie, unde cei prezenți au parte de jocuri și muzică.

Astfel, se vor desfășura activități meșteșugărești, gustări de dulciuri, concursuri de desen, dar nu va lipsi nici muzica dedicată celor mici. Tot vineri, în toate grădinițele din municipiu preșolarii vor fi angrenați în concursuri de biciclete și în alte competiții sportive. Sâmbătă, 1 Iunie 2024, veselia se mută în centrul orașului, mai exact în Piața Libertății, unde are loc acțiunea SPORT FEST. Vor evolua în fața oaspeților talentatele fete ale grupului de majorete ”Queens Dancing” pregătite de Andreea Sabo, recent laureate la Campionatul European din Cehia. Ele nu numai vor prezenta programul lor obișnuit, dar vor iniția în acest frumos sport și pe copiii aflați pe platoul din fața Catedralei Armeano-Catolice din centru. Adică, micii spectatori se pot antrena cu majoretele, iar fetițele pot proba și echipamentul componentelor grupului. Cu ele împreună vor învăța și alte sporturi, cum este baschetul sau minifotbalul, dar vor participa și la obișnuitul concurs de desene pe asfalt, în care vor fi angrenați și copiii comunității armenești din localitate, coordonați de Erika Ursan Esztegar. Nu vor lipsi nici tinerii grupului de dansuri armenești ”Hayakaghak”. Cei mai buni elevi la concursul de desene vor fi premiați cu diplome de organizatori.

Începând cu 30 mai 2024 în sălile Centrului Național de Informare și Promovare Turistică Gherla este deschisă vizitatorilor o interesantă expoziție ”Formă și culoare”. Expun elevii Liceului Teoretic ”Petru Maior” și Școlii Gimnaziale nr.1 îndrumați de prof. Constantin Ocneru Laura.

Szekely Csaba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *