April 21, 2024

CFR Cluj a făcut, marți seara, unul dintre cele mai penibile meciuri din întreaga istorie de peste o sută de ani a clubului! Echipa din Gruia a fost eliminată rușinos din Cupa României, după un incredibil 4-0 administrat de Corvinul Hunedoara, echipă care anul trecut evolua în al treilea eșalon fotbalistic al țării! Feroviarii au jucat un meci întreg cu un jucător mai puțin, după eliminarea lui Tachtsidis în minutul 11, dar și așa nimeni nu și-ar fi imaginat un asemenea deznodământ. Patronul echipei, Nelu Varga, a plecat furios de la meci, îngrozit de evoluția echipei lui Adrian Mutu.

Imediat după meci, tehnicianul feroviarilor s-a declarat umilit de evoluția echipei sale și a amenințat cu demisia.

Miercuri dimineață a avut loc o întâlnire între Nelu Varga și Adrian Mutu, iar consensul a fost imposibil de găsit, astfel că tehnicianul a rămar ferm pe poziție, anunțînd că renunță la funcția de antrenor al CFR-ului.

„Mi-am dat demisia de la CFR Cluj! M-am gândit toată noaptea, nu pot să trec peste această umilință. Eu am o altă mentalitate, una de învingător. Demisia mea este de la ora 11:00 dimineața pe biroul președintelui de la CFR Cluj, Cristi Balaj. Aștept s-o aprobe și domnul Varga și ne strângem mâinile.

A fost o umilință prea mare, peste care eu, care am un caracter de campion, pur și simplu nu pot să trec. Îmi doresc să facă performanță în continuare CFR-ul, dar e greu în aceste condiții, pe care le-ați văzut și dumneavoastră. E vorba despre evoluția pe care am avut-o în meciul împotriva Corvinului, dar mai ales despre lipsa de atitudine care a existat.

Deci, oficial, pot spune că mi-am înaintat demisia! Îmi pare foarte rău de această situație, dar eu, Adrian Mutu, am stat și m-am gândit toată noaptea și pur și simplu nu pot accepta așa ceva”, a declarat Mutu, potrivit Fanatik.

Andrea Mandorlini, în prezent scouter la club, a fost sunat de patronul CFR-ului încă marți seara, după dezastrul de la Hunedoara, pentru a-l chema la Cluj. Acesta ar urma să spsească de urgență în Gruia pentru a prelua din nou echipa, care va juca sâmbătă în Giulești, cu Rapid, în a treia etapă din play-off.

Europa atârnă de un fir de păr

Singurul obiectiv rămas în picioare cu adevărat la echipa din Gruia a mai rămas calificarea în preliminariile Conference League, și asta după ce șansele la cucerirea titlului de campioaă în SuperLigă sunt practic nule.

Ca să fie sigură de o nouă participare în Europa, CFR Cluj ar trebui să ocupe la finalul play-off-ului poziția secundă în clasament. O clasare pe treapta a treia a podiumului poate aduce și ea o participare în turul I preliminar din Conference League, doar că aceasta ar trebui obținută în urma unui meci de baraj cu echipa care se va clasa pe primul loc ăn play-out.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *