June 16, 2024

Păstrarea ordinii și liniștii pe raza municipiului Gherla se află și în acest an în atenția edililor, după ce acum doi ani au fost montate 40 de camere de supraveghere în diferite puncte ale orașului. În prezent noi imagini video în direct din Gherla, 24 de ore din 24, sunt disponibile pentru toți doritorii, gratuit, printr-un simplu click.

Este vorba despre o nouă cameră web, a treia de acest fel din oraș, care transmite non-stop imagini video, cu sunet. Pentru locuitorii din Gherla, pentru toți cei interesați de oraș, de starea vremii sau de trafic, camera oferă o imagine panoramică, fiind amplasată la o înălțime de aproximativ 40 de metri. Imaginile în direct acoperă o parte din strada Clujului și din strada Hășdății. Instalarea camerei a fost posibilă prin preocuparea Parohiei Ortodoxe Gherla III, a protopopului Paul Isip, care a manifestat o nouă deschidere și receptivitate de apreciat pentru un astfel de demers, în folosul comunității. De asemenea, mulțumiri trebuie aduse celor care s-au ocupat de partea tehnică a montării camerei și care au asigurat materialele necesare, în condiții de lucru la înălțime. Noua cameră web ajută foarte mult și la descoperirea eventualelor infracțiuni comise atât de posesorii de autoturisme, cât și de pietonii aflați în trafic în zona respectivă, deosebit de aglomerată.

În perioada următoare în municipiul Gherla vor mai fi montate noi camere de supraveghere, edilii urbei dorind să extinde aceste camere și în cele trei sate componente, Băița, Hășdate și Silivaș. Datorită acestor inițiative gospodărești, în ultima perioadă pe raza municipiului s-a redus numărul accidentelor de mașini. Chiar dacă pe ici-colo mai au loc evenimente neplăcute , acestea nu au luat amploare. Iată că măsurile referitoare la instalarea camerelor de supraveghere își au rostul.

Szekely Csaba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *