June 25, 2024

IPJ Cluj a anunțat că la nivelul județului au fost întocmite 14 dosare penale pentru nereguli în procesul electoral.

„Până la ora 19.00, au fost înregistrate 34 de incidente sau fapte ilegale în context electoral, în toate cazurile fiind efectuate verificări de îndată.

Dintre acestea 7 nu s-au confirmat, 9 sunt în curs de verificare, în 4 situații au fost aplicate sancțiuni contravenționale, iar în alte 14 cazuri au fost înregistrate dosare penale.

În aceste momente sunt monitorizate și verificate cu precădere secțiile de votare în care se formează aglomerări de persoane, cu scopul de a se desfășura în condiții normale procesul de votare, mai ales la acele secții în care programul va fi prelungit.

Totodată, a fost finalizată procedura de votare prin intermediul urnei mobile.

În cadrul activităților pe linie rutieră au fost oprite în trafic pentru verificări aproximativ 300 de autovehicule, fiind aplicate 39 de sancțiuni contravenționale, nefiind constatate infracțiuni rutiere.

Pentru orele următoare, efectivele MAI se vor concentra pe misiunile de menținere aordinii și siguranței publice, în proximitatea secțiilor de votare pentru ca procesul de vot să se încheie în condiții de siguranță”, a precizat IPJ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *